Naslovnica Slovenija Portorož bo gostil etapo jadralne Dirke po Italiji

Portorož bo gostil etapo jadralne Dirke po Italiji

Avtor: Spletno Uredništvo
V Portorožu bo od jutri do petka potekala predzadnja etapa italijanske jadralne prireditve ‘Marina Militare Nastro Rosa Tour’. Gre za jadralsko verzijo kolesarske Dirke po Italiji, ki zaenkrat še nima velikega tekmovalnega pomena, v treh letih pa je že lepo pridobila na prepoznavnosti in ima zato precej večji promocijski pomen.
Portorož bo gostil etapo jadralne Dirke po Italiji

Središče Portoroža s številnimi hoteli (foto: SJ)

Jadralna prireditev ‘Marina Militare Nastro Rosa Tour’ je letos na vrsti šele tretjič, namenjena pa je promociji jadralnega športa in varnostnih struktur italijanske države, ki pogosto stojijo za najboljšimi športniki Italije. Podobno so sicer tudi pri nas v Sloveniji mnogi vrhunski športniki uradno v sestavu Slovenske vojske, Policije in FURS-a (oziroma ministrstev za obrambo, notranje zadeve in finance).

Jadralna prireditev ‘Marina Militare Nastro Rosa Tour’, ki je letos na sporedu šele tretjič, predvideva regate v treh jadralnih razredih Waszp, Wingfoil in Beneteau Figaro 3. Letos se je prireditev pričela 24. junija v Genovi, na sporedu poti okrog italijanskega škornja pa je predvidenih 9 etap, od katerih bo portoroška predzadnja. Iz Portoroža, ki bo sploh prva tuja postaja te prireditve, bodo nato jadralci odpotovali na zaključno dejanje v Benetke.

»Razburljive regate se bodo v Portorožu začele 26. julija s prvimi vajami letečih razredov Waszp in Wingfoil, ki so znani po tem, da se dvignejo iz vode in pri doseganju velike hitrosti poletijo nekaj centimetrov nad gladino morja. Regate se bodo nadaljevale tudi 27. julija, ko bo v Portoroški zaliv, ki ga od San Benedetta loči 160 navtičnih milj, prijadralo deset posadk razreda Beneteau Figaro 3.

Na Trgu prekomorskih brigad bo 26. julija ob 10. uri svoja vrata odprlo jadralsko središče, kjer se bodo odvijali različni dogodki, podelitve nagrad in večerni koncerti. Skupina Booom! bo nastopila 26. julija, dan zatem pa še ‘Milizza – Tribute to Sting & The Police’ in Gregor Ravnik,« so program celotnega dogajanja napovedali s Turističnega društva Portorož.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.