Naslovnica Trendi Poročevalec Dela iz Bruslja odslej tudi za POP TV

Poročevalec Dela iz Bruslja odslej tudi za POP TV

Avtor: Spletno Uredništvo
Z medijske mreže Pro Plus tokrat ne prihaja novica o kakšni novi oddaji, nadaljevanki ali filmu, marveč o novem poročevalcu za področje zunanje politike. Peter Žerjavič, ki iz Bruslja poroča za časopis Delo, bo odslej poročal tudi za POP TV.
Poročevalec Dela iz Bruslja odslej tudi za POP TV

Peter Žerjavič, dopisnik Dela in po novem tudi POP TV iz Bruslja (foto: PR PRO Plus)

Na največji zasebni slovenski medijski družbi PRO Plus so se odločili, da potrebujejo novega dopisnika za zunanjo politiko iz Bruslja. Ker gre za strokovno zahtevno poročanje, so za sodelovanje pridobili nekoga, ki ima že dovolj izkušenj in sicer je to novinar Peter Žerjavič. Slednji je namreč doslej iz ‘prestolnice EU’ poročal za časopis Delo, po novem pa bo to počel tudi za POP TV.

“Peter Zerjavič kot dolgoletni dopisnik Dela iz Bruslja je zagotovo eden največjih poznavalcev zapletenih, a še kako pomembnih EU procesov, ki vplivajo tudi na življenja Slovenk in Slovencev. In zato me izjemno veseli, da se z jesenjo pridružuje naši novinarski ekipi,” je dajala Tjaša Slokar Kos, direktorica informativnega programa Pro Plus. Žerjavić se bo oglašal predvsem v osrednjo dnevno-informativno oddajo POP TV-ja ’24UR’.

Vseeno pa je malce nenavadno, da sta se dve ločeni slovenski medijski hiši, ki sta si na področju spletnih novic najbrž vsaj malce konkurenčni, strinjali s takšno rešitvijo. Sicer pa je do konflikta interesov ne bo prišlo, če bo novinar Peter Žerjavič jasno ločil med teksti in zgodbami za potrebe Dela in tistimi za potrebe POP TV. O tem, kaj Peter pričakuje, pa je moč več izvedeti v POPkastu na 24ur.com, kjer je intervju z njim opravila Alenka Arko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.