Naslovnica Šport Pomlajeni Celjani startajo proti danskim zvezdnikom

Pomlajeni Celjani startajo proti danskim zvezdnikom

Avtor: Spletno Uredništvo
Rokometaši Celja že pojutrišnjem, v soboto začenjajo tekmovalno sezono in sicer z nastopom v kvalifikacijah EHF Evropske lige. Tam bo njihov nasprotnik danski GOG (Gudme), precej prenovljena ekipa Celja pa se je v kvalifikacije uvrstila po povabilu Evropske rokometne zveze EHF.
Celjani so sicer zmagali vseh 7 pripravljalnih tekem, kar je zagotovo zelo dober znak (foto: FB CPL)

Najbolj prestižen slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo že pojutrišnjem (v soboto, 28. avgusta) pričel z novo tekmovalno sezono 2021-22. Za tako zgoden začetek nastopov imajo največ zaslug sami Celjani, saj so v zadnjem slovenskem prvenstvu na koncu povsem razočarali, zapravili vso prednost pred Gorenjem iz Velenja in nazadnje zaostali tudi za Trimom iz Trebnja.

Ker so bili tako po zadnjem krogu prejšnje domače prvoligaške sezone le tretji, so se rokometaši Celja PL v Evropsko ligo uvrstili po posebnem vabilu (‘wild card’) Evropske rokometne zveze EHF, pri čemer morajo najprej v kvalifikacije. Žreb je odločil, da bo njihov prvi nasprotnik danski GOG (Gudme). Ekipi prva tekma čaka v soboto ob 18. uri (brez TV prenosa), povratni dvoboj na Danskem pa bo na vrsti prihodnjo soboto (4. septembra).

»Gre za dvoboj z zelo renomiranim tekmecem, osemkratnim udeležencem Lige prvakov, še trinajstkrat pa je nastopal v ostalih evropskih pokalih, v zadnji sezoni je nastopal v tem tekmovanju, EHF Evropski ligi, kjer je izpadel šele v četrtfinalu, ko je bila od njega boljša poljska Wisla. V skupinskem delu so nastopali v skupini D, kjer so se dvakrat pomeril tudi s Trebanjci in ju obakrat premagali,« so o nasprotnikih zapisali na spletni strani celjskega kluba.

Sicer je Gume sedemkratni prvak Danske, ki je minulo sezono enako kot Celje v domačem prvenstvu končal na tretjem mestu. Danci so se zato poleti okrepili in v njihovi ekipi je sedaj vsaj pet zveznikov skandinavskega rokometa. V celjskem taboru so poleti doživeli precej več sprememb, a si niso mogli privoščiti dragih igralcev. Še najbolj odmeven se zdi prihod (iz Zagreba) nekdanjega slovenskega reprezentanta, srednjega zunanjega igralca Aleksa Vlaha.

Celjani so sicer precej razširili kader moštva in bodo v domačem prvenstvu zagotovo jurišali na nov naslov prvakov. Sicer so zmagali na vseh sedmih pripravljalnih tekmah, kar je zelo dobro znamenje, veliko vprašanje pa je, ali bo ta pomlajena zasedba dovolj kakovostna tudi za kakšen boljši rezultat v Evropski ligi.

Če ne padejo favorizirani Danci, se namreč utegne evropska sezona za Celje PL končati zelo zgodaj – še pred pričetkom domačega prvenstva, ki je predviden za 11. september.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.