Naslovnica Kronika Policisti so v zadnjih dneh iskali predvsem očividce

Policisti so v zadnjih dneh iskali predvsem očividce

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko se je zadnje dni februarja Policija posvečala iskanju treh izginulih oseb, pa se je v zadnjih dneh posvetila predvsem iskanju očividcev. Policisti bi namreč radi raziskali vse okoliščine dveh prometnih nesreč in ropa trafike, oziroma najbrž celo dveh ropov iste trafike.
Policisti so v zadnjih dneh iskali predvsem očividce

Na srečo tokrat ne gre za izginule osebe, a bo vsaka pomoč Policiji dobrodošla (foto: policija.si)

Konec meseca februarja se je slovenska Policija posvečala iskanju kar treh v kratkem obdobju izginulih oseb, dve od teh pa so kasneje po obsežnih iskalnih akcijah žal našli mrtvi. V zadnjem tednu pa so policisti našteli serijo treh dogodkov, glede katerih bi potrebovali pomoč morebitnih očividcev. Policisti bi namreč radi raziskali vse okoliščine dveh prometnih nesreč in ropa trafike.

Policisti PP Ljubljana Šiška tako iščejo voznika vozila rdeče barve, ki je v bil četrtek (10. marca) ob 14.20 pred križiščem Celovške ceste in Prušnikove ulice v Ljubljani udeležen v prometno nesrečo. Šlo je za nalet štirih osebnih vozil, kjer se na srečo nihče ni poškodoval, vendar pa je voznik zadnjega vozila udeleženega v tem naletnem trčenju po nesreči s kraja odpeljal, ne da bi ostalim udeležencem nudil podatke.

Policija je ugotovila še to, da je bil ta avto rdeče barve, znamka pa ni znana. Tudi druga prometna nesreča, kjer bi policisti potrebovali pomoč prič dogodka, se je v torek (8. marca) zgodila v Ljubljani. Tedaj je približno ob 19. uri na Litijski cesti neznani voznik, starosti  okrog 50 let, trčil v pešca, ki je prečkal vozišče v bližini križišča s Parmsko cesto. Po trčenju je pešcu nudil pomoč, ni pa mu posredoval osebnih podatkov.

Policija naproša morebitne priče nesreče in pa tudi neznanega voznika, da se jim oglasijo. Istega dne pa je v Mariboru prišlo do ropa trafike. Ob 11.20 je neznani storilec z nožem izvršil rop v trafiki na Ulici Vita Kraigherja, vzel je nekaj tisoč evrov gotovine in po dejanju odšel v smeri Trga Leona Štuklja. Storilec  je bil moški srednjih let, ki je govoril s štajerskim naglasom in ima na fotografijah nadzorne kamere lepo viden okrogel trebušček.

Zanimivo je dejstvo, da je po poročanju medijev (arhiv novic PU Maribor za mesec februar ne obstaja) do ropa trafike na Ulici Vita Kraigherja v Mariboru prišlo tudi v četrtek,  24. februarja. Tudi tedaj naj bi v trafiko (ob 17.30) vstopil neznani moški in oborožen z nevarnim predmetom od prodajalke izsilil denar, nato pa je pobegnil. Najbrž gre za isto trafiko, vsekakor pa se ulica Vita Kraigherja nahaja povsem v centru Maribora, kjer je na ulicah vedno precej ljudi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.