Naslovnica Kronika Policijska racija po železnicah EU 

Policijska racija po železnicah EU 

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska Policija bo jutri sodelovala v prav posebni vseevropski akciji. Akcija bo namreč namenjena vlakom in železniškim postajam. Potekala bo kljub dejstvu, da je v zadnjem letu potniški promet drastično upadel zaradi pandemije koronavirusa in ponekod skoraj zamrl, saj kriminalci nikoli ne počivajo.
Policijska racija po železnicah EU 

Tokrat bodo v Sloveniji in po vsej EU preverjali železniški promet (foto: policija.si)

Tudi slovenska Policija bo del posebne vseevropske akcije, ki bo posvečena poostrenem nadzoru železniškega prometa. Akcijo bo tudi tokrat koordiniralo združenje ‘RAILPOL’ – evropsko združenje enot policij, ki v državah EU skrbijo za varnost na železnicah. Poimenovali so jo ’24 – Blue RAD’ (Rail Action Day), v vseh državah članicah se bo pričela  ob 7. uri zjutraj, predvidene aktivnosti pa bodo nato trajale 24 ur.

»Tokratne aktivnosti bodo usmerjene predvsem v nadzor mednarodnih potniških in tovornih vlakov, bolj obremenjenih vlakov v notranjem potniškem prometu in večjih železniških postaj z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj (tatvine, promet s prepovedanimi drogami) in vandalizma, preprečevanja kršitev javnega reda ter nedovoljenih migracij,« so akcijo nadzora napovedali s Policije.

Kljub dejstvu, da je tudi na območju Slovenije potniški železniški promet drastično upadel zaradi pandemije koronavirusa, bodo policisti med racijo posebej intenzivno preverjali identitete potnikov. Osredotočili pa se bodo na ilegalne migrante, oziroma na mednarodni promet, tudi s preverjanjem v nacionalnih bazah podatkov in v schengenskem informacijskem sistemu.

V sodelovanju s osebjem Slovenskih železnic bodo policijske aktivnosti potekale po vsej Sloveniji in sicer prav na vseh mejnih prehodih, ki so namenjeni železniškemu prometu, na lokacijah vseh železniških postaj ter tudi na potniških in tovornih vlakih. Glede na pričakovano nizko število potnikov se za morebitne švercerje, ilegalne migrante in ostale kršitelje zakonov jutri na slovenskih železnicah obeta kar težak dan.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.