Naslovnica Kronika Policija poziva k večji previdnosti na smučiščih

Policija poziva k večji previdnosti na smučiščih

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih dneh so se v gorskem svetu vrstile nesreče, nekatere tudi s smrtnimi žrtvami, hkrati pa so se pričele tudi zimske šolske počitnice za prvo skupin otrok. Zato se je s pozivom k večji previdnosti ob zimskih radostih oglasila slovenska Policija, ki je sproti spomnila tudi na trenutno veljavne predpise glede koronavirusa.

Bodite previdni, da ne boste za vrnitev s smučanja potrebovali helikopterja (foto: FB Policija)

Slovenska Policija je pravkar pozvala k večji previdnosti v času zimskih šolskih počitnic, še posebej na smučiščih. Zaradi prvih šole prostih dni, sprostitve nekaterih proti-koronskih ukrepov in obilice snega so smučišča ponekod že polna, ta konec tedna pa se napoveduje še posebej velik obisk ljubiteljev zimskih radosti. Poleg tega pa doslej smučanje ni bilo dovoljeno, zato so rekreativci zagotovo malce izven forme.

Verjetnost nesreč je torej najbrž še nekoliko višja, kot je običajno. »Policisti zato opozarjamo vse, ki si bodo privoščili težko pričakovane zimske radosti, naj pazijo na svojo varnost in varnost drugih ter spoštujejo še vedno veljavne ukrepe za preprečevanje epidemije covid-19. Uporaba smučarske čelade je obvezna za otroke do vključno 14. leta starosti, njeno uporabo pa priporočamo tudi ostalim smučarjem.

Spoštujte FIS pravila in smučajte tako, da bo varno za vse,« med drugim sporočajo s Policije. Opomnili so še na dosledno upoštevanje odredb in navodil delavcev na smučiščih, rediteljev, nadzornikov in seveda policistov, pa tudi ‘prometno-varnostne’ označbe na smučarskih progah.

Prav tako so spomnili na veljavne protikoronske ukrepe, kot so razkuževanje rok, ohranjanje razdalje in nošenje mask. Policisti in inšpekcijske službe bodo izvajali nadzore glede spoštovanja ukrepov in predpisov na smučiščih ter tudi drugje v naravnem okolju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.