Naslovnica Slovenija Policija bo kriminalce, migrante in pijane voznike lovila z novim voznim parkom

Policija bo kriminalce, migrante in pijane voznike lovila z novim voznim parkom

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska Policija je pravkar krepko obnovila svoj vozni park. V uporabo je namreč dobila kar 67 novih vozil naenkrat, s čemer se je skupno število policijskih avtomobilov, ki so bila letos že predana v uporabo, povišalo na kar 131. Boj proti kriminalcem, migrantom, ilegalnim paravojaškim formacijam in prometnim prekrškarjem bo odslej za policiste vsaj nekoliko lažji. 

 Policija bo kriminalce migrante in pijane voznike lovila z novim voznim parkomPolicijski vozni park je bil letos pošteno prenovljen, oziroma razširjen (foto: policija.si)

 

Na Policijski akademiji v Ljubljani je generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar v prisotnosti ministra za notranje zadeve Boštjan Poklukarja in predsednika Vlade RS Marjana Šarca predala v uporabo kar 67 novih policijskih vozil. Podrobneje gre za 41 novih patruljnih in 3 civilna vozila znamke Renault Kadjar, 21 civilnih vozil Renault Megane in dve civilni vozili Škoda Octavia, ki jih bodo slovenske policistke in policisti vsakodnevno uporabljali pri opravljanju svojih nalog.Generalna direktorica policije je ob predaji vozil poudarila, da policija za svoje delo potrebuje prava orodja oziroma ustrezno opremo.

Na tem področju se je sicer v zadnjih dveh letih trend vendarle obrnil na bolje, v zvezi z nabavo novih vozil pa se je direktorica zahvalila strokovni ekipi, ki je sodelovala v postopkih izbora in nabave, saj se je potrudila pri iskanju primernih tehničnih rešitev, ne da bi se pri tem cene vozil povzpele v astronomske višave. Minister za notranje zadeve je izrazil željo, da se slovensko policijo modernizira in opremi kot večino modernih policij v EU, oziroma tako, da bo pri svojem delu še bolj učinkovita. Predsednik Vlade RS Marjan Šarec pa se je dotaknil tudi meja in paravojaških formacij: “Danes je pomemben dan za slovensko policijo, saj sprejemate novo opremo, ki je še kako potrebna pri varovanju državne meje.

Država, ki izpolnjuje svoje naloge, je dolžna tudi varovati suverenost. To lahko varuje le z opremljenostjo in ustreznim moštvom. Ne sme se dogajati, da nam bodo usodo krojile varde ali vaške straže in drugi posamezniki. Naj bo jasno, za varnost v tej državi skrbijo obrambno-varnostne strukture in predvsem slovenska policija.” Nova vozila naj bi bila povsem po meri potreb policistov na terenu. Civilna specialna terenska vozila so tako opremljena z dodatnim močnim iskalnim reflektorjem, vsa vozila sta vgrajeni po dve ročni akumulatorski svetilki ter integrirani navigacijski sistem, kar bo policistom omogočilo lažji in hitrejši prihod na vsako lokacijo.

Vsa vozila imajo tudi nove posebno vzdržljive sedežne prevleke, ki bodo varovale sedeže pred prehitrim uničenjem – zaradi povečane uporabe opasačev oziroma strelnega orožja se namreč avtomobilski sedeži precej hitreje uničijo kot v preteklosti. Na dogodku je bilo sicer v uporabo predanih le nekaj vozil, saj jih je bilo v zadnjih mesecih že precej poslanih na policijske postaje, kjer so jih nujno potrebovali. Skupaj z zadnjimi 67 avti je slovenska Policija letos dobila kar 131 novih vozil.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.