Naslovnica Gospodarstvo Podelili so nagrade za tuje investitorje leta

Podelili so nagrade za tuje investitorje leta

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje investitorje, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Na gala večerni prireditvi na Brdu pri Kranju so nagrado FDI Award Slovenia 2019 prejela podjetja Iskraemeco, d. d. v kategoriji veliko podjetje, Systemair, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji ter Swarco Lea, d. o. o. v kategoriji pameten razvoj izdelkov in storitev.

Podelili so nagrade za tuje investitorje letaEkipa Iskraemeca pred dvema tednoma na sejmu v Parizu (foto: FB Iskraemeco)

 

Z nagradami za najboljše tuje investitorje – FDI Award Slovenia želi vlada Republike Slovenije vsako leto nagraditi prispevke tujih investitorjev v slovenskem poslovnem okolju. Tokrat je uvodoma prisotne na Brdu pozdravila Ajda Cuderman, direktorica javne agencije SPIRIT Slovenija. Osrednja govornica slavnostnega večera pa je bila Tina Maze, ki je prisotnim razkrila, katere življenjske izzive je morala premišljeno rešiti, da je dosegla zastavljene cilje, vrhunske rezultate in stopila na sam vrh športnega sveta.

»Strokovna komisija, ki je že štirinajsto leto zapored izbirala prejemnike nagrad FDI Award Slovenia 2019, je letos v ožji izbor vključila podjetja, ki so ustrezala naslednjim kriterijem: vsaj desetodstotno tuje lastništvo v preteklem letu, dodana vrednost na zaposlenega nad slovenskim povprečjem, poslovanje z dobičkom in vsaj deset zaposlenih. Podjetja morajo imeti tudi poravnane obveznosti do finančne uprave in ne smejo biti med dosedanjimi prejemniki nagrade FDI Award,« so pojasnili pri agenciji, ki je organizirala nagrajevanje.

Letos je v kategoriji veliko podjetje zmagala družba Iskraemeco d. d. iz Kranja, katere najbolj prepoznavni proizvodi so pametni električni števci. V kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji je nagrado prejelo podjetje Systemair d. o. o. iz Maribora, ki se ukvarja s prezračevalno tehniko in klimatskimi napravami, pri čemer se ponaša tudi z več kot 35 letno tradicijo razvoja in proizvodnje ventilatorjev.

Tretji nagrajenec in sicer v kategoriji pametni razvoj izdelkov in storitev pa je podjetje Swarco Lea d. o. o. iz Lesc, ki je del avstrijske skupine Swarco, specializirano pa je za razvoj in izdelavo LED prikazovalnikov za prometne sisteme. Ni skrivnost, da so tuji investitorji izjemno pomembni pri ustvarjanju novih delovnih mest, nove dodane vrednosti, pri raziskavah, pri razvoju, pri uvajanju oziroma uporabi novih tehnologij ter pri širitvah delovanja podjetja.

Priznanja se tako podeljujejo najuspešnejšim podjetjem s tujim kapitalom, ki širijo svoje poslovanje in število zaposlenih v Sloveniji, spodbujajo inovativne in pametne rešitve. Nagrade, ki jih SPIRIT Slovenija podeljuje že od leta 2006, dopolnjujejo širšo slovensko strategijo za privabljanje tujih neposrednih investicij, ki sodi med prioritetna področja tako Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kot tudi vlade Republike Slovenije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.