Naslovnica Šport Pokrovitelj je verjel v Žana

Pokrovitelj je verjel v Žana

Avtor: Spletno Uredništvo

Mesec december bo slovenskim ljubiteljem športa ostal v spominu po dvojni zmagi alpske smučarke Ilke Štuhec v Val Gardeni ter po zmagi njenega reprezentančnega kolega Žana Kranjca v Saalbachu. Trenutno najboljši slovenski veleslalomist Kranjec se je pred prazniki vrnil domov in v prostorih enega od sponzorjev slovenskih smučarskih reprezentanc spregovoril o zadnjih uspehih.

Kranjec 2Žan Kranjec še ni bil niti rojen, ko je Boris Strel kot prvi in doslej edini Slovenec zmagal na veleslalomu svetovnega pokala (foto: sloski.si)

 

Alpski smučar Žan Kranjec si bo leto 2018 dobro zapomnil. Najprej je na olimpijskih igrah v Južni Koreji za 42 stotink sekunde pristal na nesrečnem četrtem mestu, potem je v italijanski Alti Badii prvič stopil na stopničke na takmah svetovnega pokala, nazadnje pa je v avstrijskem Saaalbachu prišel tudi do svoje krstne zmage. To je bila šele druga slovenska moška zmaga v veleslalomu – prvo je prispeval Boris Strel že kar davnega leta 1982.  

“Jaz sem verjel in na zadnjem veleslalomu tudi pokazal dve dobri vožnji. Končno sem naredil tisto kar znam, potem pa je prišla zmaga. Že lani sem verjel, da sem med najboljšimi. Bil sem nenehno blizu, dosegel ene stopničke, nikoli pa mi ni uspel ta največji met, zmaga. Da sem med najboljšimi sem verjel tudi letos, kljub temu, da nisem začel optimalno, sem verjel, v pripravljalnem obdobju sem zelo dobro smučal.

Verjel sem do konca in na srečo je moj vztrajnost obrodila sadove. Slalom sem letos dvignil na višji nivo, z mojo številko sicer nikoli ne veš točno kaj je možno in kaj ni. V Madonni so bili pogoji res super in mogoče mi je tudi to dalo dodatni zagon, da sem pokazal kar znam. To je super rezultat in to mi bo sigurno dalo še dodaten zagon za naprej za slalom.

Upam, da čim prej naredim še kakšen dober rezultat, da se tudi številka izboljša. To, da ne startam na vseh tekmah, je odločitev trenerja, se pa o tem pogovoriva. Na srečo smo dobro izbrali tekme, v Saalbachu bi bilo z mojo številko nemogoče, tu pa je, kakor smo videli, veliko višjih številk uspelo priti naprej. Na srečo sem to izkoristil.

Vsak dan razmišljam o mojih podvigih na zadnjih dveh tekmah. Velik uspeh je zmaga, tudi na slalomu sem zelo dobro tekmoval, to je moj najboljši rezultat. So posebni zadnji dnevi, vse je lepše. Sem zelo zadovoljen in upam, da nadaljujem v tej smeri. Do tega me je pripeljalo v prvi vrsti dobro smučanje. Glava sigurno naredi svoje, že kakšno tekmo prej sem si želel kakšnega res dobrega rezultata, da bi bilo lažje naprej, na naslednjih tekmah,” je povedal Žan Kranjec.

V 26-letnega veleslalomista so, zanimivo, vseskozi verjeli pri pokrovitelju Petrolu. Na zadnji tiskovni konferenci pred pričetkom sezone so namreč oznanili, da so podaljšali sponzorstvo z Žanom, s katerim sodelujejo že skoraj osem let. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.