Naslovnica Šport Vstopnice za Planico so že v prodaji

Vstopnice za Planico so že v prodaji

Avtor: Spletno Uredništvo
Smučarska zveza Slovenije je danes dala v prodajo vstopnice za tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bodo v Planici na sporedu med 24. in 27. marcem. Gledalci se bodo tako po dveh letih končno lahko množično vrnili v dolino pod Poncami.
Vstopnice za Planico so že v prodaji

Planica brez množice gledalcev ni prava Planica (foto: sloski.si)

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je oznanila, da bo letos zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih spet odprt za gledalce. Z današnjim dnem so tako že dali v prodajo vstopnice za sklepne tekme skakalne sezone, ki bodo v Planici na sporedu med 24. in 27. marcem. Vstopnice za Planico so na voljo pri vseh klasičnih ponudnikih vstopnic za največje dogodke – na prodajnih mestih Kompasa, Eventima in Petrola.

»Vsi imetniki vrednotnic, ki ste jih zamenjali skladno s 65. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), lahko le-te koristite ob nakupu novih vstopnic. Unovčevanje vrednotnic za vstopnice je potrebno urediti najkasneje do petka, 18. marca 2022, pri istem prodajalcu vstopnic oz. na istem prodajnem mestu, kjer so bile kupljene vstopnice za FIS svetovno prvenstvo v poletih 2020.

Za vstop na prizorišče prav tako ne veljajo vstopnice za FIS svetovno prvenstvo v smučarskih poletih iz leta 2020, če jih skladno z Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE) niste že zamenjali za vrednotnice. Kupci, ki ne bodo izkoristili vrednotnic, ali ne bodo izkoristili celotnega zneska prejetih vrednotnic, bodo imeli možnost vračila denarja po 10. aprilu 2022,« pravijo na SZS.

Pojasnili so še, da te vrednotnice niso vstopnice, ampak predstavljajo zgolj vrednost, ki jo je možno unovčiti pri nakupu katerihkoli novih vstopnic. Sicer se bo tekmovalni program v Planici predvidoma pričel v četrtek, 24. marca, ko bosta na sporedu dva treninga in nato še uradne kvalifikacije. V petek (25. marca) bo sledila prva posamična tekma s poskusno, prvo in s finalno serijo.

V soboto bo po enakem urniku potekala ekipna tekma, od katere slovenski navijači najbrž letos pričakujejo največ, v nedeljo (27. marca) pa se bo vse dogajanje v dolini pod Poncami zaključilo z drugo tekmo v posamični konkurenci. Seveda organizatorji pričakujejo ogromen naval navijačev in navdušencev nad smučarskimi skoki z vseh koncev Slovenije, pa tudi kakšnega iz tujine.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.