Naslovnica Gospodarstvo Podaljšali so rok za tretjo fazo javnega razpisa podpore SRIP-om

Podaljšali so rok za tretjo fazo javnega razpisa podpore SRIP-om

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pravkar oznanilo spremembo pri javnem razpisu ‘Podpora strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) na prioritetnih področjih pametne specializacije’. Sprememba se nanaša na skrajni rok za oddajo vloge na tretjo fazo javnega razpisa in sicer je bil ta rok podaljšan za mesec dni.

Podaljšali so rok za tretjo fazo javnega razpisa podpore SRIP omPrvotni razpis je bil v Uradnem listu RS objavljen že 14. oktobra 2016, od tedaj pa je bilo opravljenih veliko sestankov in predavanj (foto: stajerskagz.si)

 

Cilj javnega razpisa ‘Podpora strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) na prioritetnih področjih pametne specializacije’ je okrepiti raziskovalno-razvojno-inovacijsko sodelovanje vseh posameznikov in skupin, ki delujejo na posameznem področju uporabe Strategije pametne specializacije (S4). Namen podpore SRIP-om je sistematično povezovanje v mednarodne verige vrednosti in zagotavljanje celovitega podpornega okolja v Sloveniji. v Skladno s prvotno objavljenim javnim razpisom se projekt izvaja v treh fazah.

V prvi fazi so se izbirala strateško-razvojna-inovacijska partnerstva, ki so pred tem pripravila ustrezne načrte za svoje delovanje. V okviru te faze razpisa so bili izbrani SRIPi na področjih uporabe S4, kot so mobilnost, pametne zgradbe in domovi z lesno verigo, tovarne prihodnosti, trajnostni turizem, pametna mesta in skupnosti, trajnostna pridelava hrane, razvoj materialov kot končnih produktov, mreže za prehod v krožno gospodarstvo in zdravje – medicina.

V drugi fazi javnega razpisa so nato SRIPi izvajali aktivnosti, ki so jih predvideli v potrjenih akcijskih načrtih. »Skladno z javnim razpisom pa je bilo pred začetkom izvajanja tretje faze javnega razpisa in aktivnosti, ki jih bodo SRIPi izvajali do 30. 9. 2022, potrebno v letu 2019 izvesti vrednotenje njihovega delovanja. To vrednotenje bo podlaga za odločitve o nadaljnjem financiranju posameznih SRIPov,« so pojasnili na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

Pravkar objavljena sprememba se nanaša na skrajni rok za oddajo vloge na tretjo fazo javnega razpisa. Prvotni datum odpiranja vlog na tretjo fazo javnega razpisa je bil 13. januar 2020, po novem pa je zadnji rok za oddajo vloge 14. februar 2020. Zaradi spremembe tega roka se je spremenil tudi datum, ko bodo odpirali vloge za tretjo fazo javnega razpisa in sicer je nov datum odpiranja vlog 21. februar 2020.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.