Naslovnica Gospodarstvo Po turistični borzi v Milanu sledita še sejma v Pragi in Münchnu

Po turistični borzi v Milanu sledita še sejma v Pragi in Münchnu

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodna turistična borza v Milanu je minule dni gostila najpomembnejše turistične akterje iz Italije in tujine, seveda tudi iz Slovenije. Na slovenski stojnici se je predstavilo dvajsetih destinacij in turističnih ponudnikov. V kratkem bosta sledili podobni predstavitvi v Pragi in Münchnu.

Foto 1 Slovenska Istra na BIT Milano

Primorci na mednarodni turistični borzi v Milanu (foto: Slovenska turistična organizacija – Italija) 

 

Milanska turistična borza je v treh dneh gostila okoli 46 tisoč obiskovalcev, 2250 italijanskih in tujih akreditiranih novinarjev – med njimi je bilo kar 500 popotniških blogerjev – in 1500 ključnih kupcev iz Italije in kar 79 drugih držav. Na slovenski stojnici je potekala novinarska konferenca za strokovno javnost, na kateri je Aljoša Ota, direktor Slovenske turistične organizacije v Milanu, predstavil podatke o italijanskem trgu za preteklo leto, novosti v letošnjem letu, nove usmeritve in ključne elemente kulturnega turizma, ki bo rdeča nit letošnjega leta.

Najbolj mikaven del Slovenije je, vsaj kar se tiče obiskov turistov iz Italije, že kar tradicionalno Slovenska Istra. Štiri obalne občine so svojo ponudbo tudi v Milanu predstavljale skupaj. »Italijanski gostje se pri nas vselej dobro počutijo tudi zaradi bližine, ki presega zgolj geografsko. Cenijo izbrano kulinariko, celovito wellness ponudbo Portoroža in Pirana, zabavo ter edinstveno naravno in kulturno dediščino naših krajev,« je prisotnim novinarjem, blogerjem in agentom pojasnil mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož.

Turistično združenje Portorož, Turistično združenje Izola, Turistična organizacija Koper in Občina Ankaran tako uspešno sodelujejo pri promociji lokalnih atrakcij in lepot širše Slovenije. Obenem s tem dokazujejo, da s skupnim nastopom lahko dosežejo boljše rezultate in ponudijo celovitejše produkte za goste. Slovenski turistični delavci se bodo v prihodnjih dneh predstavili še na dveh pomembnih mednarodnih turističnih dogodkih.

Prvi bo med 15. in 18. februarjem na vrsti sejem Holiday world Praga, ki je največji in najpomembnejši turistični sejem na Češkem. Število gostov iz Višegrajskih držav v zadnjih letih močno narašča, zato tudi slovenska Istra temu trgu namenja posebno pozornost. Konec februarja pa sledi še največji sejem za rekreacijo in prosti čas na Bavarskem – F.RE.E. München. Nemčija predstavlja največji evropski trg s skoraj 70 milijoni potovanj daljših od 4 dni in s 77 milijoni krajših potovanj, za katere Nemci porabijo okoli 90 milijonov evrov, so še sporočili s TPZ Portorož.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.