Naslovnica Magazin Po trimesečni zamudi Slovenija le vključena v mrežo Amazon Europe

Po trimesečni zamudi Slovenija le vključena v mrežo Amazon Europe

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je oznanilo, da je odslej slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje preko spletne storitve Amazon Europe. Prvotno bi se to moralo zgoditi že novembra, a se je vse kar lepo zavleklo. Sedaj pa je tudi Slovenija končno le vključena v mrežo Amazon Europe, ki je sicer največji spletni prodajni kanal na svetu.

 Po trimesečni zamudi Slovenija le vključena v mrežo Amazon EuropeVse težave naj bi bile dokončno odpravljene in biznis prek Amazon Europe je že stekel (foto: Aurelijus Valeiša/flickr.com)

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v zadnjih mesecih intenzivno delalo, da bi slovenskim podjetjem omogočilo poslovanje preko spletne platforme Amazon Europe. Zagon storitve je bil napovedan že za lanski november, vendar se je, baje zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje podjetij, ta rok zamaknil za kar tri mesece. 

»Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih dveh letih intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. Amazon je predvideval, da bodo vse potrebne tehnične rešitve implementirane v tretjem kvartalu lanskega leta, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za sodelujoča podjetja prišlo do zamika,« so pojasnili z MGRT.

V začetku tedna pa so predstavniki družbe Amazon sporočili, da so vse potrebne tehnične prilagoditve uspešno implementirane, s čimer se je Slovenija končno uvrstila med podprte države za poslovanje podjetij preko njihove platforme Amazon Europe. MGRT pa je nato pozval vsa zainteresirana slovenska podjetja, da čimprej izkoristijo nov prodajni kanal za lansiranje svojih produktov preko platforme Amazon Europe.

Gre namreč za največji spletni prodajni kanal na svetu in zato je to izjemna priložnost za slovenska podjetja oziroma posameznike. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.