Naslovnica Šport Po paraodbojki na mivki se je pričel turnir svetovne serije

Po paraodbojki na mivki se je pričel turnir svetovne serije

Avtor: Spletno Uredništvo
V Športnem parku Ludus v Črnučah se je včeraj s kvalifikacijami pričel turnir svetovne serije v odbojki na mivki FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenia. Sicer pa Ljubljana ta teden gostila tudi zgodovinsko prvo uradno mednarodno tekmovanje v paraodbojki na mivki, kjer so zablestele članice slovenske reprezentance.
S starega prizorišča na Kongresnem trgu se je dogajanje preselilo na bližnji Pogačarjev trg (foto: FB OZS)

Športni park Ludus v Črnučah bo do nedelje prizorišče turnirja svetovne serije v odbojki na mivki FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenia (to je zagotovo eno najdaljših uradnih poimenovanj v zgodovini slovenskega športa). Tekmovalni del turnirja se je včeraj pričel s kvalifikacijami, na katerih se je 15 ženskih in 16 moških dvojic iz 17 držav potegovalo za mesta, ki vodijo na glavni del turnirja.

Vrhunski športni spektakel se je sicer letos s Kongresnega preselil na Pogačarjev trg, osrednji tekmovalni del pa se je pričel danes ob 8. uri, in sicer s Sberbank državnim prvenstvom v odbojki na mivki za mlajše kategorije. Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so še pojasnili, da se bo za zmago na prvokategornem mednarodnem turnirju potegovalo 56 dvojic iz 20 držav, poleg tega pa organizatorji pričakujejo izjemen obisk gledalcev.

OZS je sicer ta teden v Črnučah in v središču Ljubljane gostila tudi prvo mednarodno tekmovanje v paraodbojki na mivki. Pod okriljem Evropske zveze za paraodbojko so se v premeirni boj za prestižno zmago na Lidl Slovenija Odprtemu prvenstvu v paraodbojki na mivki podale po dve ekipi iz devetih evropskih držav. Na koncu je v ženski konkurenci Slovenija prikazala največ, saj je osvojila prvo in tudi drugo mesto.

Pri moških pa je bila slovenska izbrana vrsta tretja – za zmagovalci iz Latvije in za drugouvrščenimi Srbi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.