Naslovnica Kronika Večina se jih drži vseh prometnih prepisov

Večina se jih drži vseh prometnih prepisov

Avtor: Spletno Uredništvo
Policisti so se po poostrenem nadzoru v avtobusov in tovornjakov lotili tudi preverjanja voznikov osebnih vozil. V zadnjih dneh so v nočnih urah poostreno nadzirali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu na dveh različnih avtocestnih lokacijah.
Instrument za preverjanje treznosti v rokah policista (foto: policija.si)

V prvi akciji poostrenega nadzora so delavcem Specializirane enote avtocestne policije Ljubljana (SEAP) pomagali tudi policisti Postaje prometne policije Novo mesto, policista Specializirane enote za nadzor prometa in še patrulja DARS-ovih nadzornikov. Skupaj so v bližini Doba najprej med 20. in 23. uro preusmerili ves promet z avtoceste na nadzorno točko v smeri Novega mesta, med polnočjo in 3. uro zjutraj pa so enako storili še v smeri Ljubljane.

Rezultat ni bil slab, saj so sicer izdali 37 plačilnih nalogov, a predvsem zaradi neupoštevanja prometne signalizacije pri preusmeritvi na kontrolno točko ob avtocesti. Našli so eno neregistirano vozilo in zaznali tudi eno kršitev Zakona o cestninjenju. Sicer so policisti predvsem preverjali morebitno vožnjo pod vplivom alkohola. Preverili so 240 voznikov, trije so napihali nad 0,52 mg/l, dva pa nad 1.04 mg/l in ta dva so tudi pridržali.

Nato so policisti SEAP Ljubljana opravili še en nadzor po t. i. metodologiji ‘Promil’ in sicer na nadzorni točki Kompolje v bližini Lukovice. Tam so z alkotesti preizkusili 47 voznikov in za 3 ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola, le eden od njih pa je imel nad 0,52 mg/l v izdihanem zraku. Trije vozniki so odklonili strokovni pregled, s katerim bi se ugotovilo, ali so vozili pod vplivom nedovoljenih substanc.

Ti trije se bodo seveda še srečali s sodnikom za prekrške. Zanimivo, tudi na drugi lokaciji je imelo veliko voznikov težave z upoštevanjem signalizacije ob poostrenem nadzoru. Ker niso zapeljali na nadzorno točko, so namreč policisti skupno kaznovali 13 voznikov. Sicer pa policisti avtocestne policije vsak dan opravljajo tudi nadzore v okviru svojega običajnega patruljiranja na avto-cestah in hitrih cestah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.