Naslovnica Šport Po košarki Koprčani državni prvaki tudi v vaterpolu

Po košarki Koprčani državni prvaki tudi v vaterpolu

Avtor: Spletno Uredništvo

Vaterpolisti VD Koper 1958 so včeraj postali državni prvaki, potem ko so tudi v tretji tekmi finala gladko, kar s 17:8 porazili kranjski Triglav. Koprski vaterpolisti so se tako z novim naslovom v žepu pridružili sosedom iz košarkarskega kluba Sixt Primorska.   

 Po košarki Koprčani državni prvaki tudi v vaterpolu

Slavje novih državnih prvakov v novem koprskem olimpijskem bazenu  (foto: SJ)

 

V Kopru je bila včeraj na sporedu tretja tekma finala državnega prvenstva v vaterpolu. Domačini so bili še tretjič v zadnjem tednu spet za razred boljši od kranjskega Triglava. Vaterpolo društvo Koper Primorska je tokrat premagalo  Akademski vaterpolo klub Triglav Kranj kar s 17:8 (4:2, 3:1, 6:1, 4:4) in se razveselilo prvega naslova v novem mestnem olimpijskem bazenu. 

Kranjčani so bili le na prvi tekmi finala blizu presenečenja, ko so v drugi in tretji četrtini izkoristili padec zbranosti domačinov, ki so se po visoki uvodni prednosti malce preveč sprostili. Poskusili so tudi z umazanimi udarci, a so bile izkušnje in kakovost koprske ekipe za mlade Gorenjce vseeno prevelik zalogaj. Po zmagi Kopra s 14:10 na prvi tekmi pa so primorski ‘morski psi’ v sredo v Kranju zaigrali na polno in v gosteh zmagali še z višjo razliko, saj je bilo na koncu 9:3.    

Ker koprski igralci skozi vso sezono ne v slovenskem pokalu in niti v domačem prvnestvu pokalu niso izgubili niti enega samega srečanja, je bilo kristlano jasno, kdo je aobslutni favorit za skupno zmago v finalu DP. Koprčani so to vlogo v celoti upravičili, nadigrali Triglav s 17:8 in tako osvojili že sedmi koprski naslov državnih prvakov. Sicer bosta prihodnjo  sezono obe najboljpi slovenski ekipi igrali v A2 Jadranski ligi, kar je za preživetje slovenskega vaterpola zelo poembno.

Trenutno ima namreč v Sloveniji le pet klubov članske ekipe, vedno pa obstaja bojazen, da se bo komu zalomilo. Tako so v Kamniku že dlje časa brez bazena, v mariborskem klubu pa so si spet privoščili pravo športno sramoto. Potem, so že prvo tekmo polfinala končnice izgubili brez boja, ker niso uspeli pravočasno zagotoviti uporabe svojega domačega bazena, so tokrat kar odpovedali odhod na gostovanje v Kranj, kjer bi morali s Kamnikom odigrati odločilno tretjo tekmo malega finala DP za 3. mesto.   

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.