Naslovnica Magazin Po koncu posvetovanj bo za digitalno prihodnost EU na voljo 3 milijarde evrov

Po koncu posvetovanj bo za digitalno prihodnost EU na voljo 3 milijarde evrov

Avtor: Spletno Uredništvo

Generalni direktorat Evropske komisije za vsebinska omrežja in tehnologije je začel javna posvetovanje, da bi zbral mnenja o prednostnih področjih za naložbe v digitalno infrastrukturo EU in najboljše načine za reševanje obstoječih potreb v povezljivosti s podporo Instrumenta za povezovanje Evrope.

Za oblikovanje naslednje skupne generacije digitalnih storitev v EU bo na voljo kar 3 milijarde evrov (foto: pxhere.com)

 

Generalni direktorat Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo (DG CONNECT) je pričel z javnim posvetovanjem vseh zainteresiranih javnosti glede evropske digitalne prihodnosti. Gre za Instrument za povezovanje Evrope (IPE; digitalni program) za sedemletno obdobje 2021-2027, kjer bo na voljo proračun v višini 3.000.000.000 (tri milijarde) evrov. Zbirajo mnenja vseh zainteresiranih strani o prednostnih področjih za naložbe v digitalno infrastrukturo EU in obenem iščejo najboljše načine za reševanje obstoječih potreb v povezljivosti s podporo IPE. 

“Vseevropska, zelo visoka zmogljivost, varna in odporna infrastruktura za digitalno povezljivost je osnova za popolnoma delujoč enotni digitalni trg, dostopen vsem državljanom EU, pa tudi za uvajanje naslednje generacije digitalnih storitev. Glede na pomembnost programa za digitalno financiranje IPE za uspeh enotnega digitalnega trga, Evropska Komisija poziva državljane, pravne subjekte in javne organe, da podajo svoje predloge do 11. septembra 2019,” so sporočili z Ministrstva za javno upravo (MJU).

To javno posvetovanje bo kasneje Evropski Komisiji olajšalo delo pri pripravi dokumentov za izvajanje IPE digitalnega programa in tudi pri pripravi dolgoročnejšega delovnega načrta, ki bo stratal leta 2021. Rezultati posvetovanja bodo vključeni v konkretne predloge za financiranje, ki jih bo pripravila Komisija. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.