Naslovnica Šport Po dvojnem oktobrskem razočaranju še zadnji dve letošnji tekmi reprezentance

Po dvojnem oktobrskem razočaranju še zadnji dve letošnji tekmi reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes je bila v prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju novinarska konferenca, na kateri je selektor članske reprezentance Matjaž Kek oznanil imena vpoklicanih igralcev za kvalifikacijski tekmi z Latvijo in Poljsko, ki na sporedu bosta 16. in 19. novembra v Stožicah oziroma Varšavi.

Po dvojnem oktobrskem razočaranju še zadnji dve letošnji tekmi reprezentanceSeptembra so nogometaši navdušili slovenske navijače, oktobra se je navdušenje spremenilo v velikansko razočaranje (foto: nzs.si)

 

Slovenska nogometna reprezentanca se po zadnjih dveh bolečih porazih proti Severni Makedoniji in Avstriji kmalu vrača v akcijo. Zadnji dve kvalifikacijski tekmi bosta z Latvijo in s Poljsko. Selektor slovenske članske reprezentance Matjaž Kek je danes predstavil svoj zadnji letošnji seznam. Na njemu so novosti Martin Milec, Haris Vučkić, Rajko Rep in Amedej Vetrih, medtem ko so zaradi poškodb in kazni tokrat odstotni Domen Črnigoj, Roman Bezjak, Luka Zahović in Denis Popović.

“Imamo težave na obeh bokih in tu vidim eno od možnih rešitev Milca, ki v Mariboru konstantno igra v zadnjem obdobju. Kar se tiče Vetriha igra s polno minutažo v turški ligi in je en od veznih igarlcev, ki si zasluži priložnost, Rep igra v avstrijski ligi v Hartbergu in igra že nekaj časa dobro, lahko je dobra alternativa za Bezjaka, ki je poškodovan. O Vučkiću pa ste tako ali tako že vse napisali. Vesel sem, da se je tak talent po težkem obdobju s poškodbami vrnil. Zasluži si priložnost,” je o novostih povedal selektor.

Slovenska članska reprezentanca se bo namesto na Brdu v ponedeljek zbrala v klimatsko precej bolj ugodnem Kopru, kjer bo tudi opravila priprave pred zadnjima letošnjima napsrotnikoma. Proti Latviji bodo naši igrali v soboto, 16. novembra, v Stožicah, proti Poljski pa v torek, 19. novembra, v Varšavi. Kar je nenavadno, je dejstvo, da bi lahko naši dejansko obakrat zmagali. Latvija je namreč prepričljivo zadnja v skupini, vodilna Poljska pa si je že zagotovila prvo mesto in nastop na EP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.