Naslovnica Trendi Po 18 letih bodo končno obudili Matrico

Po 18 letih bodo končno obudili Matrico

Avtor: Spletno Uredništvo
V sredo, 22. decembra se vrača najbolj spektakularen vzporedni svet v zgodovini sodobne filmske industrije. V slovenska kina namreč prihaja četrti film izjemno uspešne znanstveno-fantastične franšize Matrica, ki nosi naslov ‘Matrica: Obuditev (The Matrix Resurrections)’.
Slavni liki iz Matrice se vračajo že čez nekaj dni (foto: Blitz Slovenija)

Dolgih 18 let je trajalo, da bodo ljubitelji dočakali nov film iz slavne franšize Matrica. Čakanje se bo končalo v sredo, 22. decembra, ko bo v slovenske kinematografe vkorakal četrti film te izjemno uspešne znanstveno-fantastične serije, ki nosi naslov ‘Matrica: Obuditev (The Matrix Resurrections)’. V tem obujanju bosta ponovno v ospredju Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss v svojih ikoničnih vlogah Nea in Trinity,

»’Matrica: Obuditev’ predstavi dve resničnosti sveta: ena je navaden vsakdan posameznika in druga tisto, kar se skriva za tem navideznim vsakdanom. Da bi ugotovil, ali je njegova resničnost fizični ali mentalni konstrukt, bo moral gospod Anderson ponovno sprejeti odločitev in slediti belemu zajčku. In če se je Thomas … Neo … karkoli naučil je to bilo dejstvo, da je ta odločitev, čeprav je iluzija, še vedno edini izhod iz ali v Matrico.

Seveda Neo že ve, kaj mora narediti, ne ve pa, da je Matrica močnejša, bolj zavarovana in nevarnejša kot kadarkoli prej,« razkriva napovednik prihajajočega filmskega spektakla. Poleg Reevesa in Mossove v filmu igrajo še Yahya Abdul-Mateen II (kot verzija Morpheusa), Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas in Jada Pinkett Smith (ponovno kot generalka Niobe).

Režiserka filma Lana Wachowski, ki je so-ustvarila tudi prve tri filme franšize, je tokrat režirala po scenariju, ki ga je spisala skupaj z Davidom Mitchellom in Aleksandarom Hemonom. Film ‘Matrica: Obuditev’ so producirali James McTeigue, Lana Wachowski in Grant Hill, izvršni producenti pa so bili Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Karin Wachowski, Jesse Ehrman in Bruce Berman.

»Lana je spregovorila o tem, da bi povedala še eno zgodbo, ki se osredotoča na Nea in Trinity, na njuno ljubezensko zgodbo in to se mi je zdelo izjemno čudovito in razburljivo. Od nekdaj sem se počutil, kot da je tam, med njima, popolna unija, popolna zveza. Mislim, da se med seboj izjemno dopolnjujeta v svojih mislih, v svoji energiji,« je tokrat povedal Keanu Reeves, ki je bil tudi zvezda prvih treh filmov franšize – ‘The Matrix’ (1999), ‘The Matrix Reloaded’ (2003) in The Matrix Revolutions (2003).

Distributer ‘Obuditve’ je sicer družba Blitz Slovenija, vstopnice za projekcije v Cineplexxih, Mariboxu, Koloseju in Kinu Bežigrad pa so že v prodaji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.