Naslovnica Šport Platini in Blatter sta bila oproščena

Platini in Blatter sta bila oproščena

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz mednarodnih nogometnih vod sta danes prišli dve novici, ki sta bili za nekatere povsem nepričakovani, za druge pa precej manj presenetljivi. Prva novica govori o razpletu procesa proti Seppu Blatterju in Michelu Platiniju, druga pa o točenju alkohola na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju.
Platini in Blatter sta bila oproščena

Zastave na vhodu v kompleks FIFE (foto: FB FIFA)

Nekdanja prva moža svetovnega in evropskega nogometa Sepp Blatter in Michel Platini sta bila danes oproščena suma goljufije. Švicarsko sodišče je tako zavrnilo zahtevo tožilstva, ki je že leta 2015 pričelo s kar šest let trajajočo preiskavo. Bivšemu predsedniku Svetovne nogometne zveze FIFA Blatterju in bivšemu predsedniku Evropske nogometne zveze UEFA Platiniju so sodili zaradi spornega nakazila 2 milijonov švicarskih frankov v letu 2011.

Sodišče je torej že po dveh tednih sojenja ugotovilo, da je Michel Platini, nekdanji francoski reprezentant in nogometaš torinskega Juvenstusa, nato menedžer in izvršni direktor, v tistem času predsednik upravnega odbora UEFE, upravičeno prejel 2 milijona frankov za svetovanje FIFI. Seveda sta bila oba slavna osumljenca z razpletom sojenja zelo zadovoljna, (najbrž pa se jima odpira tudi možnost za kakšno odškodninsko tožbo).

Druga novica pa prihaja iz Katarja. Država, ki je postala gostitelj prvenstva na sporen način (FBI in preiskovalni novinarji so dokazali, da je šlo za korupcijo v času, ko je bil Blatter predsednik FIFE), ki je premaknila termin svetovnega prvenstva na november in december, ki je bila kritizirana zaradi kršenja delavskih pravic med izgradnjo oz. med posodobitvami stadionov, je potrdila, da med tekmami SP v Katarju na stadionih ne bodo prodajali alkohola.

Ker je uživanje alkohola na javnih mestih v tej državi prepovedano, naj bi navijačem omogočili pitje le v posebej za to določenih conah in ob določenih urah. Tako bodo spoštovali lokalne predpise, po katerih so imeli doslej v Katarju dovoljenje za točenje alkohola le v nekaterih hotelih in barih.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.