Naslovnica Slovenija Piranski prvomajski turizem v znamenju Praznika olja in bledeža

Piranski prvomajski turizem v znamenju Praznika olja in bledeža

Avtor: Spletno Uredništvo
Občina Piran, ki je ena izmed najbolj turističnih občin v državi, bo praznični konec tedna v znamenju dogajanja v podeželskem zaledju. V idilični istrski vasici Padna, ki leži v Šavrinskem gričevju, bo namreč na sporedu 10. Praznik olja in bledeža.
Piranski prvomajski turizem v znamenju Praznika olja in bledeža

Vasica Padna bo letos že desetič v znamenju Praznika olja in bledeža (foto: Jaka Ivančič/TZP)

Ta praznični konec tedna se v Padni obeta 10. Praznik olja in bledeža. Vaščani bodo jutri in pojutrišnjem (30. aprila in 1. maja) pripravili tržnico oljčnega olja in domačih dobrot iz bledeža oziroma blitve. Praznovanje se bo v soboto ob 9.30 začelo s sveto mašo in blagoslovom blitve in oljčnega olja v cerkvi Sv. Blaža, zatem bo ob 10. uri bo sledila slovesna otvoritev praznika in blagoslov prenovljene galerije Božidarja Jakca.

»Po vasi bodo za vzdušje skrbeli moški pevski zbor Pergola, pihalni orkester Banda di Buie in vaški godec Bine. Oba dneva prireditve si bodo obiskovalci lahko ogledali razstavni salon Gold Istra tartufi, kjer bodo na ogled vsi njihovi proizvodi, predstavili pa bodo tudi zanimivo delo tartufarjev. Organiziran bo voden ogled Padne, lončarska delavnica, za otroke pa tudi delavnica izdelovanja okraskov iz recikliranih materialov,« sporočajo s Turističnega združenja Portorož (TZP).

Poleg tega bo na sporedu ‘Padenski pohod’, kjer si bodo lahko obiskovalci ogledali nekaj lokalnih posebnosti, lepih razgledov in skritih kotičkov. Oba večera bosta posvečeni glasbi in plesu. V soboto zvečer bo na vrsti tradicionalni prvomajski kres, ki ga bo od 20. ure dalje z glasbo pospremila skupina Nočni skok, v nedeljo pa bo od 19. ure naprej igral glasbenik Al Picone. Na voljo bo tudi brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Piran-Portorož-Lucija-Sečovlje-Padna.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.