Naslovnica Gospodarstvo Slovenska ekipa optimistična po ponovnem obisku Miamija

Slovenska ekipa optimistična po ponovnem obisku Miamija

Avtor: Spletno Uredništvo
Po dveh letih korona-premora je prenovljenem kongresnem centru v ameriškem Miamiju potekal sejem ‘Seatrade Cruise Global 2022’. Gre za največji in najbolj prepoznavni sejem potniškega ladijskega turizma na svetu, med več kot 470 razstavljavci pa so bili tudi zastopniki slovenskih podjetij.
Slovenska ekipa optimistična po ponovnem obisku Miamija

Orjaškim turističnim križarkam namenjeni del koprskega pristanišča v predkoronskih časih (foto: SJ)

Sejma Seatrade Cruise Global, ki ga gosti Miami, se običajno udeležujejo predstavniki ključnih deležnikov navtičnega turizma, kot so ladjarji, ladjedelnice, pristanišča, organizatorji potovanj ter predstavniki lokalnih in nacionalnih turističnih združenj. Tako se je po dveh letih prisilnega premora, katerega vzrok je bila pandemija koronavirusa, s svojo ponudbo na sejmu predstavila tudi destinacija Slovenija.  

Letos so slovensko turistično gospodarstvo zastopali Luka Koper, Mestna občina Koper, Slovenska turistična organizacija (STO), Turistično združenje Portorož (TZP), podjetje za storitve mobilnosti in turizma Nomago ter turistična agencija Atlas Express. »Že prvi sejemski dan je slovenska ekipa opravila več pomembnih poslovnih srečanj in pogovorov s partnerji, ki vidijo priložnost v tesnejšem sodelovanju s koprskim pristaniščem.

Poleg tranzitnega potniškega prometa jih zanima zlasti možnost zagotavljanja dodatnih storitev in vzpostavitve vstopno-izstopnega pristanišča (‘turnaround port’), kar bi mestu Koper omogočilo, da postane začetna oziroma končna destinacija posameznega križarjenja,« so zapisali v izjavi za javnost Luke Koper d.d. in že sedaj najavili nekaj zelo optimističnih napovedih za prihodnja leta.

Znani ladjar Norwegian Cruise Line je na primer že potrdil prihode ladij za leti 2023 in 2024. Poleg tega bo že letos 18. julija in 8. avgusta v Koper priplula Azura, ena največjih potniških ladij britanskega ladjarja P&O Cruises, ki bo na svojem krovu prepeljala več kot 3.000 potnikov naenkrat.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.