Naslovnica Trendi Petkovo predpraznično ogrevanje in sobotni maraton

Petkovo predpraznično ogrevanje in sobotni maraton

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se v Gala Hali obetajo trije dogodki. V petek zvečer bo potekal ‘Dan tetkine radosti’, kjer bodo vrteli Bakto, Woo-D in Borka. V soboto popoldan bo na vrsti zaključek letošnjega festivala Mladi in Zlati Rapetek, sledil pa bo še event s petimi gosti in z naslovom ‘Reckless love rides’.
Petkovo predpraznično ogrevanje in sobotni maraton

Plakata za sobotni popoldan in za petkov večer (foto: FB Gala Hala/Društvo Kapa)

Vikend se bo v Gala Hali in na Letnem vrtu pričel s predprazničnim programom. V petek zvečer bo na vrsti ‘Dan tetkine radosti’, kjer si bodo glasbeno štafetno palico podajali Bakto, Woo-D in Borka. Vse pod nadzorom politkomisarjev iz Društva Kapa in s predznakom SFRJ, v kateri je bil 25. maj praznik mladih – Dan mladosti. Poleg YU soula, disca, jazza, šlagerja, funka, synth popa, novega vala in rocka, pa se obeta tudi poseben športni segment…

Nato se bo v soboto ob 18. uri začel veliki finalni nastop udeležencev natečajev Mladi in Zlati Rapetek 2024. Mladi in stari so se ta mesec potili na delavnicah pod mentorstvom Luke Jeločnika – K’Powa (didžejanje), Borje Močnika – Borke & niksona (beatmaking), Žige Žmavca – Zhige (beatbox), Mirka Grozny (rap), Sare Poček Conde (ples) ter Fedje Šičarova in Sandija Abrama (grafitiranje).

»Oba natečaja izhajata iz koncertnega cikla Rapetek – edinega rednega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v klubu Gala hala že 21. leto zagotavlja kakovosten koncertni in DJ program. Cilj natečaja je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, s sodelovanjem pa udeleženci pridobivajo nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjajo z vrstniki ter skozi prakso spoznavajo hip hop kulturo,« so spomnili z Društva Kapa.

Potem bo v soboto ob 21. uri na sporedu še glasbeni dogodek na dveh prizoriščih z naslovom ‘Reckless love rides’. Na Letnem vrtu bo s poljskega Gdanska v Channel Zero priptoval Mezer The Arhitect, Barve Škofje Loke bo zastopal Patrik Krajnik, ki nastopa pod umetniškim imenom Tric, Channel Zero pa bo do cilja pripeljala Glorex. V bližnji Gala Hali bo najprej na sceni Kalina oz. калина, zatem pa duo RotorMotor čak 5 urni ‘šiht’.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.