Naslovnica Slovenija Petek je dan za sedmi Park Wine Party

Petek je dan za sedmi Park Wine Party

Avtor: Spletno Uredništvo
Bliža se konec meseca avgusta in z njim tudi tradicionalni goriški enološko-kulinarični dogodek ‘Park Wine Party’. Letos bodo v Novi Gorici brbončice razvajali že v petek (25. avgusta).
Petek je dan za sedmi Park Wine Party

V petek bo v Novi Gorici spet veliko zadovoljnih obrazov (foto: PR Hit)

Ta petek se bo pred novogoriškim hotelom Park s svojim izborom vin predstavilo 24 primorskih vinarjev, Hitovi in gostujoči kuharski mojstri bodo pripravljali jedi pred gosti. Letošnji festival Park Wine Party bo na sporedu že sedmič in to pomeni, da se je doslej dogodek že lepo uveljavil. Glede na vrhunsko kakovost vin, hrane, postrežbe in spremljevalnega dogajanja to sploh ni presenetljivo.

»Kar 24 pridelovalcev vin iz vseh štirih primorskih vinorodnih okolišev bo za goste pripravilo edinstveno degustacijo, na kateri bodo ponudili več kot 70 raznolikih vzorcev vin. Med izbranimi vini se bodo zvrstile penine, bela, rosé in rdeča mirna vina prepoznavnih mednarodnih sort,« napovedujejo organizatorji iz Hotela Park, ki pa bodo letos v pokušino vključili tudi druga posebna vina tradicionalnih in avtohtonih sort Primorske.

Letošnja posebna pozornost bo namenja kotičku vin z mednarodno priznanim biodinamičnim certifikatom Demeter, ki si na svetovni ravni prizadeva za vzpostavitev vitalnih ekosistemov za trajnostno pridelavo živil. Certificirani pridelovalci, ki so povezani v Združenje Demeter Slovenija, so poleg zdravega kmetovanja in skrbnega kletarjenja usmerjeni k celostnem razumevanju zdravega osebnega in družbenega razvoja.

Za okusna kulinarična presenečenja pa bo skupaj poskrbelo 7 kuharskih mojstrov iz Hitovih in gostujočih restavracij, za  primerno glasbeno kuliso dogodka bo ponovno poskrbel DJ Adriano Roj, nastopila pa bo tudi vokalistka Josmil Neris s skupino Marvelous Band.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.