Naslovnica Šport Oslabljena Slovenija si kljub vsem zapletom močno želi dve zmagi

Oslabljena Slovenija si kljub vsem zapletom močno želi dve zmagi

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodna košarkarska zveza FBA je odločila, da mora reprezentanca Madžarske zaradi več pozitivnih testov na COVID-19, zapustiti prizorišče kvalifikacijskega turnirja v Ljubljani in se vrniti domov, lar je povzročilo spremembe v tekmovalnem sporedu. Slovenska reprezentanca bo po novem danes zvečer ob 20.10 v Stožicah igrala z Ukrajino, jutri ob isti uri pa še z Avstrijo.

 Oslabljena Slovenija si kljub vsem zapletom močno želi dve zmagiPrizor z enega od zadnjih treningov slovenske košarkarske reprezentance (foto: FB KZS)

 

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je odločila, da mora članska reprezentanca Madžarske zaradi več pozitivnih testov na COVID-19 zapustiti prizorišče kvalifikacijskega turnirja v Ljubljani in se vrniti domov. Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je nato sledilo intenzivno dogovarjanje, kako spremeniti predvideni program, da bo le-ta ustrezal gostiteljem in tudi preostalim trem reprezentancam.

Očitno so potrebovali cel dan, a so nazadnje le pripravili nov program, po katerem se bodo pomerile izbrane vrste Avstrije, Ukrajine in Slovenije. Tako bo danes ( sobota, 28. november), ob 20.10 uri na vrsti tekma Slovenija : Ukrajina, jutri (nedelja, 29. november) ob 20.10 bo na sporedu tekma Slovenija : Avstrija, v ponedeljek pa bo že 17.10 sledila še tekma Ukrajina : Avstrija. Naslednji kvalfikacijski turnir bo nato na vrsti šele februarja leta 2021.

»V tretjem kvalifikacijskem ciklu za uvrstitev na EuroBasket 2020, ki naj bi se odvijal med 15. in 22. februarjem prihodnje leto, naj bi se tako predvidoma odigralo še preostalih pet tekem v skupini. #mojtim čaka še povratni obračun z Ukrajino ter preloženi dvoboj z Madžarsko. Točen razpored in datume tekem bo FIBA sporočila naknadno. Gostitelji februarskih mehurčkov prav tako še niso določeni,« so še sporočili s KZS.

Sicer mora slovenska izbrana vrsta, kljub številnim odsotnostim najbolj kakovostnih igralcev, današnjo in tudi jutrišnjo tekmo dobiti, če se želi uvrstiti na prihodnje Evropsko prvenstvo. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.