Naslovnica Slovenija Portorož bo na prvi dan pomladi v znamenju francoske kuhinje

Portorož bo na prvi dan pomladi v znamenju francoske kuhinje

Avtor: Spletno Uredništvo

Na tiskovni konferenci francoskega ministrstva za zunanje zadeve in mednarodni razvoj v Parizu je bil predstavljen seznam restavracij, ki jih je žirija izbrala za sodelovanje v projektu »Goût de France 2018«. Med številnimi vodilnimi mednarodnimi restavracijami za sodelovanje pri tem izjemnem projektu izbrana tudi restavracija Sophia portoroškega hotela Kempinski Palace.

gout de france 3Portoroški Kempinski bo del globalne akcije, v katrem bo za grla in želodce po vsem svetu poskrbelo več kot 3000 kuharjev (foto: kempinski.com)

Projekt “Goût de France / Okusi Francije 2018” bo  letos že četrtič promoviral ter proslavljal francosko gastronomijo na prvi pomladni dan. 21. marca bo na številnih lokacijah širom sveta več kot 3000 kuharjev sodelovalo v skupnem projektu ter tako promoviralo odličnost zibelke evropske kuhinje in njene vrednote.

Tudi Chef kuhinje portoroškega hotela Kempinski Palace Daniel Pause vabi, da se ljubitelji francoske kuhinje pridružijo nepozabnemu doživetju okusov. Za začetek pomladi bodo gostje restavracije Sophia popeljani na pot prestiža francoske kuhinje skozi bogat meni, ki bo pripravljen posebej za to priložnost. 

“Meni bo 5-hodni in za 59 € na osebo bo vseboval specialitete, kot so: Medaljon iz paštete gosjih jeter z marinirano endivijo in brusničnim sladkim kruhom, ​Klapavice​ “Bouillabaisse” s koromačem in pehtranom, ​Pečene prepeličje prsi z ragujem črne leče in kislo smetano​, “Veau au Vin”​ teletina v vinu s tartufovim krompirjem in listi bučk​ ter ​”​mousse au chocolate mille feuille​” z jagodičevjem, so zapisali v enem najbolj ‘slastnih’ PR sporočil v zgodovini hotela Kempinski.  

Seveda bo poskrbljeno bo tudi za izjemno vinsko spremljavo, ki bo dopolnila izjemne kulinarične okuse ter zaokrožila večer. Francoska kuhinja namreč preprosto ne dopušča odsotnosti vrhunskih vin. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.