Naslovnica Šport Olimpijski dan in le še mesec dni do Tokia

Olimpijski dan in le še mesec dni do Tokia

Avtor: Spletno Uredništvo
Še samo mesec dni manjka do pričetka olimpijskih iger v Tokiu. 23. junij pa je hkrati tudi mednarodni Olimpijski dan, ko nacionalni olimpijski komiteji praznujejo začetek olimpijskih iger moderne dobe in ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja.
Olimpijski dan in le še mesec dni do Tokia

Svetovna podprvakinja v modrem kimonu Andreja Leški ne more na olimpijske igre – takšna so pravila (foto: FB JZS)

Potem ko so bile lani zaradi pandemije koronavirusa odpovedane, bodo letos Olimpijske igre v Tokiu na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom. Torej do pričetka manjka le še mesec dni, prvi slovenski športniki pa bodo že v naslednjih dneh odpotovali proti Japonski. v nekaterih panogah, kot je na premer jadranje, morajo namreč pravočasno pripraviti vso opremo in se spoznati z razmerami na regatnem polju.

V drugih panogah pravkar zaokrožujejo sezname potnikov na Daljni Vzhod. Tako bodo slovenske barve v judu, kjer so slovenske tekmovalke na zadnjih štirih olimpijskih igrah vedno osvojile vsaj eno medaljo, tokrat branile Tina Trstenjak (zlato na OI v Riu 2016), Maruša Štangar, Kaja Kajzer, Ana Velenšek ter tudi judoist Adrian Gomboc. Sveža svetovna podprvakinja Andreja Leški nastopa v isti kategoriji kot Trstenjakova, zato ne bo potovala v Tokio.

Danes (23. junij) pa je hkrati tudi Olimpijski dan, ko nacionalni olimpijski komiteji praznujejo začetek olimpijskih iger moderne dobe in ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez bo tokrat poleg dogajanja ob potovanju slovenske olimpijske bakle po državi dan počastil z olimpijskim tekom, kjer bo prisotna tudi prva Slovenka z zlato olimpijsko medaljo v judu – Urška Žolnir Jugovar.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.