Naslovnica Gospodarstvo Odlične številke turizma in spletne novosti

Odlične številke turizma in spletne novosti

Avtor: Spletno Uredništvo

Gospodarski segment, ki ga imenujemo turizem, se kljub muhastemu poletju ponekod drži odlično. V Portorožu in Piranu so v osmih mesecih letošnjega leta zabeležili približno enako število hotelskih nočitev kot v enakem obdobju lani. Skupno so letos zabeležili že skoraj 900.000 gostov. Tudi mesečni avgustovski rezultati so pozitivni – hotelskih nočitev je bilo za 2 % več kot avgusta lani.

Spletni portal destinacije Portorož & Piran z novo podobo in vsebinami (foto: AV studio)

 

Turistično združenje Portorož ocenjuje letošnjo glavno sezono kot zelo pozitivno, začenši z izjemnimi rezultati hotelskih nočitev v maju. Teh je bilo kar za 17 % več kot v enakem obdobju lani. Junija in julija so zabeležili nekoliko manj nočitev kot v enakem obdobju lani, avgustovski rezultati pa so bili ponovno pozitivni z 2 % več hotelskih nočitev kot avgusta 2017.

Od januarja do konca avgusta so tako hoteli v občini Piran zabeležili skoraj 898.000 hotelskih nočitev, kar je približno enako kot v osmih mesecih lani, ko so na destinaciji beležili izjemne rezultate. Tri četrtine hotelskih nočitev so ustvarili tujci, med katerimi je bilo največ italijansko in nemško govorečih gostov. V primerjavi z lani je bilo več čeških, poljskih, madžarskih in slovaških turistov. Piranska turistično-informacijska pisarna je med glavno sezono pokala po šivih.

Na dan so zaposleni nudili informacije tudi do 900 turistom. »Obiskovalce vse bolj zanimajo doživetja. Priljubljene so aktivnosti, povezane z morjem, in izleti v piransko zaledje. Mnogi radi pohvalijo dobro hrano in gostoljubnost lokalnega prebivalstva. K nam se turisti radi vračajo,« je povedal mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož.

Raznovrstnost turistične ponudbe Portoroža in Pirana je Turistično združenje Portorož združilo v novo podobo spletnega mesta www.portoroz.si, ki v treh korakih – odkrij, doživi, načrtuj – obiskovalcu ponudi vse informacije, ki jih potrebuje ob obisku destinacije. Ponudbo destinacije lahko obiskovalec kategorično filtrira in prilagaja glede na vrsto obiska (aktivno, romantično, avtentično, sproščujoče, družinsko, gurmansko in poslovno).

Kategorično filtriranje ponudbe, prilagajanje glede na vrsto obiska in personalizirani predlogi pa se odlično povežejo v sodoben dizajn s 360° panoramo. Na spletnem portalu je več vsebin namenjenih edinstvenim doživetjem na destinaciji Portorož in Piran ter Slovenski Istri. Tesno sodelovanje turističnih združenj občin Piran, Izola, Koper in Ankaran, ki slovensko Istro predstavljajo in promovirajo pod skupnim imenom Love Istria, se odraža tudi v skupnih vsebinah na posodobljeni spletni strani.

Promocijska kampanja Izberi doživetje predstavlja komunikacijsko podporo zanimivim turističnim produktom v Portorožu in Piranu. Primarni cilj je povečati prepoznavnost teh produktov, sekundarni pa je promocija novega spletnega portala in s tem destinacije. Kampanja se je začela z nagradno igro na spletni strani www.portoroz.si, kjer uporabnik izbira med dvema doživetjema in s klikom glasuje za najljubšega.

»V podporo kampanji in nagradni igri izvajamo tudi digitalno oglaševanje na italijanskem in nemško govorečih trgih, za katerega smo finančna sredstva pridobili na razpisu za digitalno promocijo na tujih trgih Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo,« je dodala mag. Petra Rebec, vodja digitalnih projektov na Turističnem združenju Portorož.

Spodbujanje doživetij na destinaciji se bo v okviru razpisa sicer izvajalo izven glavne turistične sezone, saj želijo s tovrstno komunikacijo spodbujati desezoniranje povpraševanja. Digitalno promocijo so podprli tudi z oglaševanjem na zunanjih oglaševalnih površinah na več kot 150 lokacijah po celi Sloveniji in na petih posebnih lokacijah, kjer oglašujejo na tristranskih panojih.

»Posebnost kampanje je vizualizacija doživetij. V središču je ženska figura, ki predstavlja prvoosebnega opazovalca, zato je na vseh vizualnih materialih vidna od zadaj. Pred njo in vse okoli nje (180o panoramske fotografije) sta enakovredno prikazani po dve doživetji, med katerima ženska hipotetično izbira. Fotografiranje doživetij je bilo v celoti izvedeno na lokacijah, brez studijskih fotografij,« je še dodala mag. Petra Rebec.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.