Naslovnica Šport Odbojkarice bi rade šle po sledeh slovenskih odbojkarjev

Odbojkarice bi rade šle po sledeh slovenskih odbojkarjev

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta bi si sicer močno želela iti po stopinjah moške reprezentance, a jo čaka težka naloga. Po letošnji zamenjavi selektorja in pomladitvi ekipe bodo namreč najboljše slovenske odbojkarice prihodnje leto naskakovale preboj v Zlato ligo in uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2023.
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca maja letos (foto: FB OZS)

Ni skrivnost, da slovenska ženska odbojkarska reprezentanca v zadnji tekmovalni sezoni ni bila tako uspešna kot v preteklosti. Slovenskim igralkam se namreč nazadnje ni uspelo uvrstiti na Evropsko prvenstvo, ta neuspeh pa je odnesel tudi italijanskega strokovnjaka na slovenski klopi Alessandra Chiappiniju. Slednjega je nato na selektorskem stolčku nasledil njegov pomočnik Gregor Rozman.

Rozman je nato s pomlajeno reprezentanco v Evropski ligi zelo dobro opravil s skupinskim delom tekmovanja, na zaključnem turnirju pa je nato reprezentanca v polfinalu izgubila proti Bosni in Hercegovini ter tako osvojila tretje mesto, kar ni zadostovalo za uvrstitev v ‘Zlato ligo’. Pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) pa se že obračajo proti prihodnjemu letu, ko bo ženska članska izbrana vrsta poskusila nadoknaditi zamujeno.

Naše odbojkarice bodo tako v letu 2022 znova nastopale v t. i. ‘Srebrni ligi’ (zagotovo Srebrna liga zveni precej bolje kot druga liga). Evropska odbojkarska zveza (CEV) je že objavila, da bodo dvoboji prvega kroga na vrsti 28. maja 2022, nato si bodo tekme sledile ob sredah in vikendih, zaključni turnir najboljših štirih ekip pa bo 25. in 26. junija, pri čemer gostitelj prireditve še ni znan.

»Naše odbojkarice bodo tekmice dobile 7. decembra v Luksemburgu, evropska zveza pa bo skupine sestavila na podlagi evropske lestvice, na kateri naše odbojkarice trenutno zasedajo 23. mesto. V Zlato evropsko ligo se bodo uvrstile le zmagovalke Srebrne lige. Razpored kvalifikacij za evropsko prvenstvo prav tako še ni znan,« so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.