Naslovnica Šport Od precej pomlajene zasedbe ne gre pričakovati medalje

Od precej pomlajene zasedbe ne gre pričakovati medalje

Avtor: Spletno Uredništvo
Belgijski Antwerpen bo ta teden gostil letošnje svetovno prvenstvo v košarki 3×3. Nastopila bo tudi slovenska reprezentanca, ki je prejela povabilo Mednarodne košarkarske zveze FIBA. Slovenci bodo igrali v predtekmovalni skupini D skupaj z Belgijo, Avstrijo, Egiptom in svetovnimi prvaki iz ZDA.
Od precej pomlajene zasedbe ne gre pričakovati medalje

Fantje so se prve dni junija v Tel Avivu razveselili uvrstitve na EP, sedaj pa bodo nastopili tudi na SP (foto: FB KZS)

Po smoli prejšnje zasedbe slovenske reprezentance v košarki 3×3, ki je bila ves zadnji olimpijski ciklus v svetovnem vrhu, potem pa se ji je zalomilo prav na kvalifikacijah za Tokio, so se v slovenskem taboru zgodile številne spremembe. Tako so sedaj v reprezentanci Jure Ličen (rojen 2000, višina 196 cm), Jakob Strel (rojen 2000, višina 200 cm), Adrian Hirschmann (rojen 2000, višina 191 cm) in Gašper Jordan Rojko (rojen 1996, višina 200 cm).

Košarkarji so skupaj s selektorjem Maticem Vidicom pravkar odpotovali na letošnje svetovno prvenstvo v košarki 3×3, ki ga bo od jutri (21. junija) do nedelje (26. junija) gostil belgijski Antwerpen. Slovenska izbrana vrsta je namreč po izključitvi Rusije prejela povabilo Mednarodne košarkarske zveze FIBA za nastop na tem SP. V Belgiji bo sicer tako v moški, kot tudi v ženski konkurenci nastopilo po 20 reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine.

Slovensko selekcijo z državnim grbom je žreb uvrstil v skupino D. »V torek jih ob 17.30 uri najprej čaka obračun z Belgijo ter ob 22.10 uri še dvoboj z Združenimi državami Amerike. Po dnevu počitka se bodo v četrtek ob 17. uri pomerili z Avstrijo in za konec skupinskega dela ob 22.10 uri še z Egiptom,« so še pred odhodom reprezentance v Belgijo sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Pojasnili so še, da se bo prvouvrščena reprezentanca iz vsake skupine neposredno uvrstila v četrtfinale, drugo in tretjeuvrščena ekipa pa bosta odigrali še dodatno tekmo ‘repesaža’. Letos je slovenska reprezentanca pomlajena in zato ne gre pričakovati ponovitev uspehov iz zadnjih let, ko je leta 2016 in 2018 na prvenstvih na Kitajskem in na Filipinih osvojila bronasto medaljo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.