Naslovnica Kronika Od danes poteka nov poostren nadzor kolesarjev

Od danes poteka nov poostren nadzor kolesarjev

Avtor: Spletno Uredništvo
Kolesarji so v prometu med najbolj rizičnimi skupinami, kot za vse ostale udeležence pa tudi zanje veljajo prometni predpisi in tudi kolesarji so zato občasno deležni poostrenega nadzora Policije. Danes se tako začenja letošnja spomladanska preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev, ki bo trajala vse do 3. junija.
Od danes poteka nov poostren nadzor kolesarjev

Pravkar poteka tudi 10. akcija za osnovne šole Varno na kolesu, ki se končuje 26. maja (foto: policija.si)

Na podlagi načrta Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa od danes po vsej državi poteka preventivna akcija Policije za večjo varnost kolesarjev. Policisti bodo intenzivno preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila, ali so kolesa v skladu s predpisi in kako se do kolesarjev obnašajo ostali vozniki. Osnovni cilj akcije je zmanjšati število smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih kolesarjev v prometnih nesrečah.

»V zadnjih letih se je število udeleženih kolesarjev v prometnih nesrečah povečalo, prav tako se je povečalo število povzročiteljev prometnih nesreč med kolesarji. V letu 2021 so kolesarji med umrlimi udeleženci predstavljali 8,7-odstotni delež. Ta negativni trend želimo ustaviti tudi s tokratno akcijo. Z načrtovanimi aktivnostmi želimo vplivati na kolesarje in druge udeležence, da bi spoštovali cestnoprometne predpise,« sporočajo s Policije.

Policijske enote bodo tako od danes pa vse do 3. junija izvajale posamične poostrene nadzore po vseh slovenskih občinah, glede na specifično problematiko na posameznih območjih pa bodo policisti sodelovali tudi z občinskimi redarstvi. Izmed številnih stvari, ki jih bodo tokrat policisti preverjali, pa velja še posebej omeniti prevoz otrok na kolesu in uporabo kolesarskih čelad.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.