Naslovnica Gospodarstvo Oblikovanje strategije za promocijo kmetijskih prozivodov

Oblikovanje strategije za promocijo kmetijskih prozivodov

Avtor: Spletno Uredništvo

Na 34. seji Sveta za promocijo, kateri sodi v okrilje Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so se prisotni posvetili osnutku Strateškega načrta promocije kmetijskih in živilskih proizvodov za obdobje 2019-2024. To je drugi šestletni strateški načrt, izdelan na podlagi Zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov. 

Kmetija Lesjak oktober 2016 8Dopolnjen strateški načrt bo predstavljen javnosti v času sejma AGRA v Gornji Radgoni in prihodnji v ponedeljek, ob 9:30 (dvorana 1 Pomurskega sejma). S tem dnem se začenja tudi javna razprava (foto: mkgp.gov.si)

 

Člani Sveta za promocijo so se seznanili z vsebino Strateškega načrta promocije kmetijskih in živilskih proizvodov za obdobje 2019-2024 in nanj podali predloge in usmeritve, s katerimi ga bodo izvajalci dopolnili do ponedeljkove predstavitve na sejmu AGRA. Svet se je nadalje seznanil z rezultati »post buy« analize letošnjega pomladnega segmenta 3-letne kampanje»Naša super hrana«.

Vsi kazalci za pomlad 2018 kažejo, da so bili zastavljeni cilji kampanje doseženi in nekje celo preseženi. Izvajalec kampanje Futura DDB je predstavil komunikacijski akcijski načrt in media plan za kampanjo »Naša super hrana« za jesen 2018, ki bo potekala od 27. 8. do predvidoma konec novembra 2018. Skupna vrednost tega dela promocijskih aktivnosti je 138.000 EUR in bo zajemala promocijo sheme »izbrana kakovost Slovenija« v sektorju mleka in mesa ter njuno generično promocijo.

V sporočilu za javnost so zapisali še, da se je Svet za promocijo, kateri sodi v okrilje Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in rehrano (MKGP), seznanil tudi z vstopom sektorjev mleka, mesa in sadja v nov triletni program promocije ter razmerami in aktivnostmi v ostalih sektorjih, ki doslej še niso sprejeli odločitve o vstopu v sektorsko promocijo po Zakonu o promociji.

Svet sicer sestavljajo predsednica sveta mag. Anita Jakuš (predstavnica Zadružne zveze Slovenije), dr. Tatjana Zagorc, Robert Serec in Karmen Rodman (predstavnika GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij – ZKŽP), Danilo Potokar in Anton Jagodic (predstavnika Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije – KGZS) ter Janja Kokolj Prošek in Adrijana Bezeljak (MKGP).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.