Naslovnica Slovenija Občina Kočevje in Toyota v pilotni projekt prevozov na zahtevo

Občina Kočevje in Toyota v pilotni projekt prevozov na zahtevo

Avtor: Spletno Uredništvo
V občini Kočevje bodo že letos startali s pilotnima projektom prevozov na zahtevo. V največji slovenski občini bi radi zagotovili večjo mobilnost, možnost trajnostnega načina potovanja po občini ter boljše povezavi s številnimi odmaknjenimi naselji. Poleg občine Kočevje sta partnerja projekta družba Toyota Adria in zavod Sopotniki, storitev pa so poimenovali Toyota GO.
Prizor ob tristranskem podpisu pisma o nameri (foto: PR Občina Kočevje)

Občina Kočevje, družba Toyota Adria in zavod Sopotniki so pravkar podpisali pismo o nameri, s katerim so se zavezali k izvedbi najmanj 6-mesečnega testnega obdobja za inovativni projekt prevozov na zahtevo. Med tem časom bodo analitično preverjali zanimivost, koristnost in finančno upravičenost te storitve za manjša mesta in za podeželje ter nabirali izkušnje za morebitno optimizacijo nove storitve.

Pri tem bo družba Toyota Adria v okviru pilotnega projekta ‘Toyota GO’ zagotovila aplikacijo in za prevoze primerna vozila, zavod Sopotniki bo poskrbel za razvoj in podporo aplikaciji, Občina Kočevje pa bo s svoje strani zagotovila usposobljene voznike in zgodbo zaokrožila prek že obstoječega klicnega centra zavoda Sopotniki v mestu Kočevju. Pričetek pilotnega projekta je predviden za letošnji 30. avgust.

»Prevozi na zahtevo bodo plačljivi, vendar po dostopnih cenah, ki bodo omogočale mobilnost vsem prebivalcem. Plačilo bo možno na več načinov, s kreditno kartico, naloženim dobroimetjem in na določenih relacijah tudi z žetoni. Glede na rezultate izvedene ankete med občankami in občani se kaže največji interes za prevoze do vlaka ali avtobusa, na delo in domov, na družabne dogodke in na popoldanske treninge za mladostnike,« pravijo z Občine Kočevje.

Pojasnili so še, da bo projekt čez poletje še v zaključni fazi razvoja, zato bodo vse podrobnosti znane in tudi predstavljene javnosti pred zagonom storitve. Za občane nad 65 let starosti pa storitev prevozov v občini Kočevje še vedno ostaja brezplačna, naročanje pa bo še naprej potekalo prek klicnega centra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.