Naslovnica Šport NZS se je s Kekom pravočasno dogovorila za podaljšanje

NZS se je s Kekom pravočasno dogovorila za podaljšanje

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenske ljubitelje nogometa je najbrž močno razveselila novica, da bo selektor Matjaž Kek še naprej vodil člansko reprezentanco in sicer še vsaj do meseca novembra prihodnjega leta. Tako pred letošnjim Evropskim prvenstvom ne bo nobenih negotovosti glede vodenja moštva. Kek je sicer ob Srečku Katancu najuspešnejši selektor od osamosvojitve Slovenije do danes.
NZS se je s Kekom pravočasno dogovorila za podaljšanje

Slovenski selektor Matjaž Kek na eni od lanskih novinarskih konferenc (foto: nzs.si)

Nekdanji nogometaš in trener Maribora Matjaž Kek bo še naprej ostal na klopi slovenske članske nogometne izbrane vrste. Tako so v vodstvu Nogometne zveze Slovenije (NZS) nekaj mesecev pred odhodom slovenske reprezentance na Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji odpravili vsakršno negotovost glede vodenja ekipe in poskrbeli za njuno potreben mir pred tem izjemno pomembnim nastopom.

Novico so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS) in dodali še nekaj podrobnosti. »Nogometna zveza Slovenije oz. predsednik Radenko Mijatović je s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026 oziroma do novembra 2025. Dogovor bo sicer dokončno moral potrditi še Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije,« so pojasnili z NZS.

Matjaž Kek, ki je v preteklosti tudi sam igral za slovensko reprezentanco, je kot selektor Slovenijo popeljal na Svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki in lani še na Evropsko prvenstvo 2024. Od meseca novembra leta 2018 je Matjaž Kek drugič selektor slovenske članske izbrane vrste, potem ko je leto pred tem kot trener s HNK Rijeka osvojil tudi prvi in doslej edini naslov hrvaškega prvaka tega kluba.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.