Naslovnica Gospodarstvo Novo povabilo podjetjem za EXPO Dubaj

Novo povabilo podjetjem za EXPO Dubaj

Avtor: Spletno Uredništvo
Agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija je objavila novo javno povabilo za slovenska podjetja, ki bi jih zanimalo sodelovanje na slovenskem paviljonu na največjem dogodku letošnjega in prihodnjega leta, svetovni razstavi EXPO v Dubaju.
Novo povabilo podjetjem za EXPO Dubaj

Rdeča nit razstave EXPO Dubaj bodo trajnost, mobilnost in priložnosti (foto: FB EXPO Dubaj)

Svetovna razstava Expo bi morala biti prvotno v Dubaju v Združenih arabskih emiratih že lani, a so jo zaradi izbruha pandemije koronavirusa prestavili, po novem pa bo na vrsti med 1. oktobrom 2021 in 10. aprilom 2022. Potekala bo po sloganom ‘Povezovanje idej za prihodnost’, predstavilo pa se bo več kot 190 držav sveta. Organizatorji so napovedali, da jo bo obiskalo več kot 25 milijonov obiskovalcev, kar pa je zaradi pandemije zelo vprašljivo.

»Slovenskim podjetjem, ki bi rada sodelovala na EXPO 2020, so namenjene tudi finančne spodbude. Podjetja lahko izbirajo med dvema privlačnima paketoma – podjetniškim in poslovnim, oba pa jim zagotavljata izpostavljeno predstavitev na slovenskem paviljonu, vrhunsko organizacijsko podporo in omogočata tudi umestitev na posebne dogodke, ki se bodo odvili na slovenskem in drugih paviljoni,« so sporočili z javne agencije Spirit Slovenija, ki skrbi za skupno slovensko predstavitev na sejmu.

Finančne spodbude bo zagotovil Slovenski podjetniški sklad, namenjene pa bodo kritju stroškov, ki jih bodo imela podjetja z organizacijo predstavitve na slovenskem paviljonu. Sicer bo svetovni sejem EXPO prvič potekal v arabskem svetu, poleg tega pa je Dubaj prepoznavno globalno poslovno središče, kjer ima svoje podružnice velika večina največjih svetovnih podjetij. Prijave za udeležbo slovenskih podjetij bodo odprte do 30. aprila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.