Naslovnica Slovenija Novi prostori za PU Koper in nakup novega policijskega čolna

Novi prostori za PU Koper in nakup novega policijskega čolna

Avtor: Spletno Uredništvo
V okviru množičnega vladnega obiska Obalno-kraške regije se je oglasil tudi vrh Ministrstva za notranje zadeve, ki je med obiskom kupil nove prostore za Pomorsko policijo in Policijsko upravo Koper ter napovedal še dodaten nakup prostorov za Policijsko upravo Koper, Policijske postaje Izola in tudi nakup novega policijskega čolna.
Izolska policijska postaja se nahaja v tej hiši sredi mesta (foto: SJ)

Z Ministrstva za notranje zadeve so pojasnili, da so s podjetjem Marina Koper včeraj podpisali pogodbo o nakupu novih prostorov za Pomorsko policijo in Policijsko upravo Koper. Z nakupom dveh nadstropij v objektu, ki se nahaja v koprski marini, neposredno poleg prostorov Uprave za pomorstvo,  naj bi dokončno rešili problematiko vsaj glede enega zelo pomembnega segmenta prostorov Policijske uprave Koper.

Sicer bodo morali nove prostore najprej dokončati in opremiti, medtem pa se bodo posvetili še reševanju ostalih težav s prostori Policijske uprave Koper. »Imamo odprtih nekaj možnosti. Ena se nahaja v Kopru – morda z nakupom zdravstvenega doma, ki naj bi ga občina prenesla drugam, in da uredimo novo policijsko upravo znotraj tega doma, ki je v neposredni bližini uprave za zaščito in reševanje.

Druga, po moje precej simpatična zadeva, je tudi možnost postavitve nove uprave v skladu z novim prostorskim aktom v Izoli, kar praktično pomeni, da bi bila uprava samo na drugi strani tunela Markovec,« je ob podpisu pogodbe povedal minister Aleš Hojs. Sicer se sedanja policijska postaja v Izoli nahaja v stari vili v središču mesta, Občina Izola pa je predvidela novo lokacijo izven mestnega jedra in hkrati povsem blizu avtoceste.

Minister je še dodal,  da bo v kratkem objavljen javni razpis za nakup novega policijskega čolna. Glede na zelo slabe izkušnje s policijskimi plovili iz preteklosti bo zanimivo spremljati, ali bodo imeli tokrat pristojni strokovnjaki pri izbiri čolna več sreče.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.