Naslovnica Gospodarstvo Nove tovorne linije z Baltikom in s Turčijo

Nove tovorne linije z Baltikom in s Turčijo

Avtor: Spletno Uredništvo
V Luki Koper d.d. tudi poleti ne počivajo. Nazadnje pridobili nov železniško povezavo z baltskimi državami ter novo pomorsko povezavo z Malto, Italijo in predvsem s Turčijo, sami pa so že junija podaljšali del obale, ki je namenjen pretovoru in skladiščenju kontejnerjev.
Nove tovorne linije z Baltikom in s Turčijo

Tako so spomladi zaključevali z podaljševanjem obale v Luki Koper (foto:SJ)

Francoski ladijski prevoznik CMA CGM bo prav danes pričel s kontejnerskim servisom TMX3 (Turkey Med Express 3), ki bo tri turška pristanišča tedensko povezoval s Koprom. Francoski ladjar stavi na krajše tranzitne čase tega servisa, hkrati pa opozarja, da morska povezava zagotavlja precej manj onesnaževanja in izpustov CO2 kot klasično kamionsko potovanje od Turčije do Srednje Evrope.

»V servis sta vključeni dve ladij, vsaka s kapaciteto 850 TEU, ki bosta pluli na rotaciji Ambarli – Gebze – Gemlik – Trst – Koper – Benetke – Malta – Ambarli. V juniju pa je na pobudo Luke Koper, železniških operaterjev Baltic Rail in Loconi ter kontejnerskega terminala BCT v Gdyiniji zaživela nova logistična rešitev ‘Baltic-Adriatic Land Bridge’,« so o novih transportnih povezavah pojasnili z Luke Koper d.d.

Pri drugi novosti gre za železniški prevoz med pristaniščem Koper in poljsko Gdynio, ki v kombinaciji z obstoječimi ladijskimi linijami in vmesnem postanku na intermodalnem terminalu v poljskem Wroclawu. Železniška operaterja Baltic Rail in Loconi ponujata redno povezavo (3 do 5 krat tedensko) in enotno rezervacijo prevoza na tovorni relaciji Gdynia-Koper-Gdynia.

»Skupni tranzitni čas med npr. pristaniščema Oslo in Haifa je tako 14 dni, medtem ko s trenutnimi, zgolj pomorskimi servisi, ki so na voljo, znaša približno 30 dni. Pobudniki iniciative želimo naročnikom prevoza s to rešitivjo ponuditi hitrejšo in zanesljivo alternativo ustaljenim pomorskim prevozom med Skandinavijo in južnim Sredozmeljem, predvsem v časih, ko se trg pomorskih prevozov sooča z mnogimi izzivi,« so še poudarili z Luke Koper.

Sicer pa so junija v koprskem pristanišču podaljšali kontejnersko obalo na južnem delu prvega pomola za 100 m in jo tudi predali namenu, pravkar pa jo z zabijanjem novih ‘pilotov’ še učvrščujejo, oziroma pripravljajo izhodišče za novo povečanje površin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.