Naslovnica Trendi Nagrada za Infodrom, prihaja čas Olimpijskih iger

Nagrada za Infodrom, prihaja čas Olimpijskih iger

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija tokrat prihajata mednarodni novici. Prva je o nagradi za oddajo Infodrom, druga pa o prenosih dogajanja na Olimpijskih igrah v Tokiu.
Nagrada za Infodrom, prihaja čas Olimpijskih iger

Uredništvo Infodroma na čelu s Tino Antončič je lahko upravičeno ponosno (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Mednarodna komisija združenja Global Youth & News Media je pravkar nagradila otroško oddajo TV Slovenija  ‘Infodrom’. Oddaja je prejela srebrno nagrado za odličnost v podajanju novic za otroke v času pandemije koronavirusne bolezni. Ekipa Infodroma je v sklopu posebne oddaje ‘Izodrom’ dnevno pripravljala novice za otroke, v svojih rednih tedenskih oddajah pa je poročala o novostih, pravilih, šoli na daljavo in stiskah šolarjev.

Druga novica z RTV Slovenija pa se tiče Olimpijskih iger v Tokiu, ki bodo potekale med 23. julijem in 8. avgustom. Ker časovna razlika med Slovenijo in Japonsko znaša sedem ur, bodo te igre za slovenske gledalce potekale v precej neugodnih terminih, vsaj kar se tiče dogajanja v živo. »Drugi program Televizije Slovenija, ki bo šestnajst dni povsem posvečen olimpijskim igram, bomo začenjali s prenosi v živo ob približno 3. uri ponoči.

 Ob 8. uri zjutraj jih bomo obogatili še s spremljevalnim studijskim programom iz Ljubljane, ki ga bo vodil Tomaž Hudomalj. Poudarek spremljevalnega studijskega programa bo v obveščanju gledalcev o dogajanju na olimpijskih igrah in vseh nastopih slovenskih športnikov,« so sporočili z RTV SLO. Na prvem programu televizije bodo v času olimpijskih igre razširili vse informativne športne oddaje.

Tako bodo sveže vesti iz Tokia na programu Prvem dnevniku ob 13. uri, po Poročilih ob 17. uri, za dnevni pregled pa bo na sporedu ‘Olimpijski dnevnik’, polurna večerna oddaja, ki bo na sporedu ob 19:45. Radijski program RTV SLO Val 202 bo igre spremljal s terenskim studiem in navijaško cono, ki se bosta selila po Sloveniji. Olimpijski program bo na sporedu vsak dan med 10.00 in 15.30, ob nedeljah do 18.30

Športno dogajanje bodo na Valu 202 vsebinsko nadgradili s promocijo slovenskih turističnih lokacij in zgodb tamkajšnjih turističnih delavcev. Tudi na spletni strani rtvslo.si pripravljajo posebne vsebine in sicer že obstaja podportal rtvslo.si/sport/oi-2020, ki je v celoti posvečen poletnim olimpijskim igram. Dogajanje bodo 24 ur na dan v živo prenašali in komentirali novinarji Multimedijskega centra RTV SLO.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.