Naslovnica Šport Napoveduje se spektakularen tretji Ironman

Napoveduje se spektakularen tretji Ironman

Avtor: Spletno Uredništvo
Organizatorji enega največjih mednarodnih tekmovanj v Sloveniji so danes skupaj s partnerji dogodka v Kopru predstavili 3. izvedbo triatlona ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria’, ki bo letos na sporedu 19. septembra.
 Vodja organizacije Miran Eržen, predsednica STO Maja Pak in predsednik TZS Jure Leben (foto: SJ)

Danes so organizatorji dogodka in njihovi partnerji v Kopru predstavili 3. izvedbo triatlona ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria’. Ena največjih mednarodnih preizkušenj na slovenskih tleh, je bila lani odpovedana pandemije koronavirusa. Letos pa se je epidemiološka slika popravila, hkrati pa so se tudi zdravstveni protokoli za športne prireditve že tako uveljavili, da je tudi množično triatlonsko preizkušnjo možno izpeljati.

»Pričakujemo vsaj 1200 prijav, čeprav se lahko vse spremeni v mesecu al dveh – sploh, če bodo tujci videli, da je Slovenija varna država. Tako se lahko zgodi, da pridemo do končne številke 1500 alli 1600 tekmovalcev na startni črti,« je povedal Milan Eržen, generalni direktor organizacijskega odbora IRONMAN tekmovanja v Sloveniji. Sicer je Eržen del vodstva kolesarske ekipe Bahrein Victorius in je v Koper pripotoval naravnost z dirke po Franciji.

Glede poteka tekmovalnih prog ne bo sprememb – najprej udeležence čaka 1,9 km plavanja v morju, nato 90 kilometrov kolesarjenja (tudi prek italijanskega ozemlja),za konce pa še polovični maraton 21 kilometrov teka po znameniti obmorski sprehajalni poti od Kopra do Izole in nazaj. Tekmovalci imajo 8 ur in pol, da prečkajo ciljno črto na Koprski promenadi. Cela prireditev pa bo tudi letos naravnana povsem trajnostno-okoljevarstveno.

Sicer pa so bili poleg Milana Eržena na tiskovni konferenci prisotni še Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, predsednik Triatlonske zveze Slovenije Jure Leben ter župani vseh štirih slovenskih obmorskih občin Kopra, Ankarana, Izole in Pirana. Kako pomemben je ta športni dogodek za turistično gospodarstvo, pa najbolje priče podatek, da je bilo leta 2019 v treh dneh ustvarjenih 10.000 triatlonskih nočitev.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.