Naslovnica Gospodarstvo Nove garancije za zavarovanja bančnih kreditov

Nove garancije za zavarovanja bančnih kreditov

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski podjetniški sklad bo letos spet razpisal garancije za zavarovanje bančnih kreditov in sicer gre za tista posojila, s katerimi si bodo slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja pomagala pri odpravi vseh negativnih posledic, ki jih je v zadnjih dveh letih povzročila pandemija. Skupno bo na voljo 11.550.000 evrov garancij.

Nove garancije za zavarovanja bančnih kreditov

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so sporočili, da bo Slovenski podjetniški sklad (SPS) tudi letos razpisal garancije za zavarovanje bančnih kreditov. Gre za posojila oz. kredite, s katerimi si bodo slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) zagotavljala likvidnost in hkrati precej ublažila različne negativne posledice pandemije koronavirusa Covid-19 na njihovo poslovanje.

»Podjetja bodo lahko zaprosila za covid garancije v višini 80 odstotkov vrednosti kredita, za kredite v višini do 100.000 evrov (za srednja podjetja do 200.000 evrov), z ročnostjo do pet let in možnostjo koriščenja šestmesečnega moratorija, ki se šteje v obdobje ročnosti kredita. Gre za kredite, ki jih bodo predhodno odobrile banke,« so zapisali v sporočilu za javnost Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Za najemanje bančnih kreditov bo na razpolago 11,55 milijonov evrov garancij.

Dodali so še, da bodo podjetja z zelo ugodnim zavarovanjem bančnega kredita v obliki garancije Slovenskega podjetniškega sklada deležna tudi znižane obrestne mere, ki po razpisu znaša 6-mesečni EURIBOR + 0,35 %. S Slovenskega podjetniškega sklada pa so pojasnili, da je to financiranje možno zaradi jamstva v okviru COSME in Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), ustanovljenega v okviru Investicijskega načrta za Evropo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.