Naslovnica Šport Konec smučarske sezone v znamenju fenomenalne Andreje Slokar

Konec smučarske sezone v znamenju fenomenalne Andreje Slokar

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Peci se je odvilo sklepno dejanje smučarske sezone 2021-22. Po marčevski zmagi na slalomu svetovnega pokala v Franciji je tudi na slovenskem snegu zablestela Andreja Slokar, ki je osvojila kar tri naslove državne prvakinje.
Na Peci se je odvilo sklepno dejanje smučarske sezone 2021-22. Na slovenskem državnem prvenstvu sta zablestela Andreja Slokar in Rok Anžoh, ki sta osvojila vsak po tri naslove. Na slovenskem državnem prvenstvu, ki je v zadnjih dneh potekalo na Peci, je bilo med dekleti v disciplini smuk na startu deset tekmovalk, do naslova prvakinje pa je prišla Ajdovka Andreja Slokar, ki je v sicer okrnjeni konkurenci pokazala, kako hitra zna biti tudi v smuku. Druga je bil Nina Drobnič, tretja pa Lina Knific. V moški konkurenci pa so bili na startu smuka vsi najboljši slovenski smučarji v hitrih disciplinah. Nazadnje se je naslova državnega prvaka Boštjan Kline, Martin Čater je na drugem mestu zaostal 91 stotink, Nejc Naraločnik pa je prišel do bronaste medalje. Dan zatem sta bili na sporedu superveleslalomski preizkušnji. Andreja Slokar je v superveleslalomu za 81 stotink prehitela Mašo Robin, tretja pa je bila Lina Knific. Boštjan Kline je na koncu drugega Roka Ažnoha prehitel za 91 stotink, tretji Martin Čater pa je zaostal že za dve desetiniki. Sklepno dogajanje v alpskem smučanju za to sezono sta bila slaloma za kombinacijo ( s superveleslalomom). V ženski konkurenci je še tretjič v treh dneh zmagala Andreja Slokar, ki si je pred drugouvrščeno Mašo Robin skupno privozila skoraj tri sekunde prednosti, tretja pa je bila Ajda Pižorn. Med smučarji je bil boj za naslov prvaka precej bolj dramatičen, saj je na koncu Roka Ažnoha in Martina Čatra ločilo le 15 stotink, bron pa je pripadel Mihi Hrobatu.

Andreja Slokar ob marčevski zmagi na slalomu svetovnega pokala (foto: FB Smučarska zveza Slovenije – Sloski.si)

Na slovenskem državnem prvenstvu, ki je v zadnjih dneh potekalo na Peci, je bilo med dekleti v disciplini smuk na startu le deset tekmovalk, do naslova prvakinje pa je prišla Ajdovka Andreja Slokar, ki je v sicer okrnjeni konkurenci pokazala, kako hitra zna biti tudi v smuku. Druga je bil Nina Drobnič, tretja pa Lina Knific. V moški konkurenci pa so bili na startu smuka vsi najboljši slovenski smučarji v hitrih disciplinah.

Nazadnje se je naslova državnega prvaka razveselil Boštjan Kline, Martin Čater je na drugem mestu zaostal 91 stotink, Nejc Naraločnik pa je prišel do bronaste medalje. Dan zatem sta bili na sporedu superveleslalomski preizkušnji. Andreja Slokar je v superveleslalomu za 81 stotink prehitela Mašo Robin, tretja pa je bila Lina Knific. Pri moških je spet slavil Boštjan Kline, ki je Roka Ažnoha prehitel za 91 stotink, tretji Martin Čater pa je zaostal še za dve dodatni desetinki.

Sklepno dogajanje v alpskem smučanju za to sezono pa sta bila slaloma za kombinacijo (s superveleslalomom). V ženski konkurenci je še tretjič v treh dneh zmagala Andreja Slokar, ki si je pred drugouvrščeno Mašo Robin skupno privozila skoraj tri sekunde prednosti, tretja pa je bila Ajda Pižorn. Med smučarji je bil boj za naslov prvaka precej bolj dramatičen, saj je na koncu Roka Ažnoha in Martina Čatra ločilo le 15 stotink, bron pa je pripadel Mihi Hrobatu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.