Naslovnica Magazin Nova in bolj preprosta plačila prek portala eDavki

Nova in bolj preprosta plačila prek portala eDavki

Avtor: Spletno Uredništvo
Finančna uprava Republike Slovenije je oznanila, da je pravkar povečala število različnih načinov plačila, ki se jih lahko uporabi pri poslovanju prek spletnega portala eDavki. Tako je plačevanje davkov postalo še bolj preprosto.
Nova in bolj preprosta plačila prek portala eDavki

Še do pred nekaj leti je bilo plačevanje obveznosti FURS-u malce bolj zapleteno (foto: pxhere.com)

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za javna plačila (UJP) razširila paleto načinov plačevanja v spletni storitvi ‘eDavki’. Sedaj je poleg Flika in spletne banke Bank@net je na tem uradnem davčno-poslovnem spletnem mestu moč plačati tudi s karticami MasterCard, Visa, Maestro in Diners club ter z rešitvama mobilne telefonije mBills in VALÚ Moneta.

»V eDavkih se spletno plačilo izbranih obveznosti izvrši iz vpogleda eKarticaO preko gumba ‘ePlačilo za označene’ oz. iz vpogleda ‘Prejeti dokumenti’ preko gumba ‘ePlačilo’. Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil se izbere možnost ‘ePlačilo’ in nato način plačila. Za zaključek plačila se vnesejo podatki v skladu z navodili plačilnega ‘s+ervisa’ in potrdi plačilo. Izvršena spletna plačila je mogoče preveriti tudi v eDavkih na vpogledu ePlačila,« sporoča FURS.

Plačilo davčnih obveznosti naj bi bilo tako bolj preprosto za vsakogar, saj se v eDavkih vse reši le z nekaj kliki, brez izpolnjevanja plačilnega naloga, poleg tega pa se z enim plačilom lahko plača več različnih obveznosti, ki bi se sicer plačevale na različne račune. S FURS-a so še dodali, da so samo v mesecu februarju zaradi teh skupnih nakazil našteli skoraj 5.500 manj plačil, kot bi jih sicer.

To za plačnike pomeni prihranek na času, za državo pa manjšo porabo energije in s tem manjše obremenjevanje okolja. Davkoplačevalce pa zanimajo tudi višine provizij za plačilne naloge, saj se jih na leto nabere kar veliko in s tem tudi plačan znesek kar lepo naraste, vendar se temu FURS tokrat ni posvetil.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.