Naslovnica Šport Preizkušnja MBT Slavnik letos z rekordno udeležbo

Preizkušnja MBT Slavnik letos z rekordno udeležbo

Avtor: Spletno Uredništvo
Čez dobre tri tedne bo na sporedu tradicionalna gorsko-kolesarska preizkušnja MTB Slavnik. Letos bodo za amaterske kolesarje iz Slovenije in tujine spet na voljo 29, 44 in 66 km dolge trase, udeleženci pa se bodo delili še na klasične in električne bicikle. Če vreme ne bo ponagajalo, bo letos najbrž vrtelo pedala rekordno število gorskih kolesarjev.
Preizkušnja MBT Slavnik letos z rekordno udeležbo

Skupinski pozdrav pred startom ene od minulih preizkušenj MBT Slavnik (foto: PR MBT Slavnik/ŠD Raketa)

Pozelenela pobočja Slavnika bodo v nedeljo 12. maja spet pričakala množico kolesarjev, ki se bodo že šestič podali po trasah gorsko-kolesarske dirke MTB Slavnik. Organizatorji ponovno pripravljajo trase treh različnih dolžin (29 km, 44 km in 66 km), ki bodo tudi različno zahtevne – od družinske proge pa do tiste za najbolj zagnane amaterske kolesarje z sofisticiranimi gorskimi kolesi.

»Novost bo družinska trasa Lisička in poligon za mini maraton, ki bo letos še posebej razgiban in zanimiv. Zgodba MTB Slavnika pa ni zgolj športna, ampak je tudi turistično obarvana. Poudarek je namreč na promociji okolja in lokalnih ponudnikov, ki na osrednjem prizorišču ponujajo pestro dogajanje tudi za spremljevalce udeležencev in ostale obiskovalce,« so pojasnili organizatorji iz Kolesarskega društva Raketa.

Spomnili so še, da je bil lanskoletni dogodek sicer malce prilagojen zaradi slabega vremena z dežjem in burjo, vendar se ga je kljub temu vseeno udeležilo preko 350 kolesarjev vseh starosti. Zato letos na največji gorsko-kolesarski prireditvi za športnike rekreativce v Sloveniji pričakujejo še precej več ljubiteljev kolesarjenja v naravi. Najbrž bo udeležencev okrog 500, če bo vreme lepo, saj ta preizkušnja, ki ima start in cilj v Hrpeljah, postaja znana tudi v tujini. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.