Naslovnica Gospodarstvo Velikonočni prazniki v Slovenski Istri vabijo turiste

Velikonočni prazniki v Slovenski Istri vabijo turiste

Avtor: Spletno Uredništvo
Kot vsako leto bodo tudi letos Velikonočni prazniki v Slovenski Istri minili v znamenju kulinarike, športa, kulture in izletov v naravo. Hoteli v Izoli so že zasedeni preko 80-odstotno, kar je pozitiven pokazatelj tako za ostale tri občine Slovenske Istre, kot tudi za celotno turistično sezono 2024, ki se pričenja prav z Velikonočni prazniki.
Velikonočni prazniki v Slovenski Istri vabijo turiste

Prizor s pomola okusov lani v mesecu maju (foto: Love Istria)

Zaenkrat vremenska napoved za ves podaljšani konec tedna na jugozahodnem delu Slovenije obeta malce spremenljivo, vendar vseeno pretežno sončno vreme. Kot trenutno kaže, bodo tudi letos Velikonočni prazniki v Slovenski Istri lahko minili v znamenju kulinarike, športa, kulture in izletov v naravo, kar pomeni, da bo obiskovalcev iz Slovenije in tujine spet ogromno.

»V soboto, 30. marca 2024, bo med 11. in 21. uro v Izoli prvi letošnji Pomol okusov – kulinarična prireditev, ki temelji na predstavitvi istrske kulinarike in enologije. Na isti dan bo v Koštaboni potekala prireditev ‘Fjera Koštabona’. Ob 21. uri bodo tam nastopili Tabu in Šank Rock. Zabava pa se bo nadaljevala še v nedeljo, 31. marca, ko bodo na oder stopili Vlado Kalember in skupina Tu i Tamo band.

Na isti večer bodo v izolskem Hangar baru nastopili Dan D in Implosia. Vikend bo minil tudi v znamenju dveh mednarodnih regat: Spring Cup v Izoli (Spomladanski pokal) in Sailing Point Easter Regatte v Portorožu (Velikonočna regata), ki letos praznuje že 30. izvedbo,« so v skupni izjavi za javnost pojasnili istrski turistični delavci iz občin Ankaran, Izola, Koper in Piran, ki so združeni pod blagovno znamko Love Istria.  

Poleg tega se za ljubitelje kulinarike v izolskih gostilnah in restavracijah v petek začenjajo ‘Dnevi domačih špargljev’, ljubiteljem kulture v Piranu priporočajo obisk razstave ‘Križani po piranskih cerkvah’ akademskega kiparja Mirsada Begića, na velikonočni ponedeljek pa se bo v Kubedu ob 11. uri uradno odprla še nova doživljajska pot ‘Velikani Istre’.

Ta pot je posvečena vsem ljubiteljem narave in zgodovine, a s posebnim poudarkom na družine. Sicer so hotelske zmogljivosti vsaj v Izoli že zasedene preko 80 %, kar je zelo dober pokazatelj za turistično sezono 2024, ki se ta konec tedna  z Velikonočni prazniki pričenja tudi uradno.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.