Naslovnica Gospodarstvo Nova državna pomoč za področje agroživilstva

Nova državna pomoč za področje agroživilstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja sta objavila razpis za izredno podporo tistim kmetom ter mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem, ki trpijo škodo zaradi posledic ruske invazije na Ukrajino.
Nova državna pomoč za področje agroživilstva

Nad mnogimi manjšimi akterji s področja agroživilstva so se zgrnili črni finančni oblaki (foto: pxhere.com)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je v Uradnem listu RS objavilo javni razpis za ukrep izredne in začasne podpore slovenskim kmetom ter tistim mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem (MSP), ki so najbolj občutila negativne posledice ruske vojaške intervencije v Ukrajino. Na voljo bo 3,5 milijona evrov, predvidena finančna podpora pa bo tokrat znašala največ 100.000 evrov na upravičenca.

»Namen ukrepa je podpora mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem, ki opravljajo dejavnosti predelave ali trženja kmetijskih proizvodov, ki jih je vpliv ruske invazije na Ukrajino še posebej prizadel. V okviru javnega razpisa bo zagotovljena pavšalna pomoč, s katero se nadomesti pokritje dela dodatnih stroškov, ki so nastali zaradi povišanja cen pridelave, in niso bili pokriti z drugimi pomočmi tem sektorjem,« so pojasnili z MKGP.

Oddaja vlog bo možna le do 12. ure prihodnje srede, 15. marca 2023, sprejema pa jih Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP) in sicer izključno v elektronski obliki, podpisane s kvalificiranim elektronskim podpisom. Sredstva bodo dodeljena z zaprtim javnim razpisom,

V sporočilu za javnost so na MKGP poudarili, da bo moral upravičenec oddati zadnji zahtevek za izplačilo sredstev v roku, ki je določen v odločbi o pravici do sredstev, na podlagi katere uveljavlja podporo. In če upravičenec naložb ne bo izvedel, potem bo moral vrniti vsa sredstva…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.