Naslovnica Šport Po treh medaljah na SP v Planici je sedaj na vrsti Pokal Vitranc

Po treh medaljah na SP v Planici je sedaj na vrsti Pokal Vitranc

Avtor: Spletno Uredništvo
Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, ki ga je prvič gostila Planica, bo ostalo v spominu po  treh medaljah skakalcev s Timijem Zajcem v glavni vlogi. Sedaj se pozornost slovenskih ljubiteljev zimskih športov seli v Kranjsko Goro, kjer se za konec tedna napoveduje 62. Pokal Vitranc.
Po treh medaljah na SP v Planici je sedaj na vrsti Pokal Vitranc

Ta vikend bomo vsi stiskali pesti za vrhunski rezultat Žana Kranjca (foto: FB SloSki Alpine team)

Slovenska javnost si bo svetovno prvenstvo Planica 2023 zapomnila predvsem po uspehih slovenskih skakalcev, kjer je imel glavno vlogo Timi Zajec. Najprej so Ema Klinec, Nika Križnar, Timi Zajc in Anže Lanišek na mešani ekipni tekmi osvojili bronasto odličje, nato je Timi Zajc s fenomenalno predstavo postal svetovni prvak na veliki skakalnici, nazadnje pa je Timi skupaj z Lovrom Kosom, Žigo Jelarjem, in Anžetom Laniškom osvojil že zlato v moški ekipni tekmi.

Sicer bo SP v Planici nekaterim ostalo v spominu po praznih tribunah in visokih cenah, vendar pa je v bistvu bolj presenetljivo, da se na moški ekipni tekmi svetovnega prvenstva pojavi le 11 reprezentanc, vseeno pa to pride gledat večtisočglava možica slovenskih ljubiteljev skokov. Kakorkoli – sedaj se pozornost slovenskih ljubiteljev zimskih športov seli v Kranjsko Goro, kjer bo ta konec tedna na sporedu smučarski pokal Vitranc.

Kranjskogorske strmine bodo v soboto in nedeljo (11. in12. marca) gostile dve moški veleslalomski tekmi Audi FIS svetovnega pokala. Prvič po treh letih bo Pokal Vitranc, ki bo letos dočakal že svojo 62. izvedbo, lahko spet postregel s polnimi tribunami in s številnimi spremljevalnimi dogodki. Organizatorji sicer zagotavljajo, da je podkorenska proga trenutno v zelo dobrem stanju.

Poleg tega napovedujejo množičen obisk ljubiteljev alpskega smučanja in skupaj z vsemi navijači upajo na vrhunske nastope Žana Kranjca. Slednji v Kranjski Gori še ni nikoli stopil na stopničke, slovenski navijači pa na prvo zmago na domačem snegu čakajo že vse od prejšnjega tisočletja, oziroma od časov Jureta Koširja leta 1999.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.