Naslovnica Šport Nov selektor slovenskih košarkaric je Georgios Dikaioulakos

Nov selektor slovenskih košarkaric je Georgios Dikaioulakos

Avtor: Spletno Uredništvo
S Slovenske košarkarske zveze prihaja novica o novem selektorju ženske reprezentance. Selektorski stolček bo prevzel 52-letni grški trener Georgios Dikaioulakos, ki bo tako nasledil izjemno uspešnega Slovenca Damirja Grgića.
Dikaioulakos je letos poleti prevzel vodenje ženskega evroligaša iz Italije(foto: FB G. Dikaioulakos)

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je kar prek dopisne seje potrdil, da grški trener Georgios Dikaioulakos lahko postane nov selektor slovenske ženske članske izbrane vrste. KZS se je malce že mudilo, saj slovenske košarkarice že 11. in 14. novembra čakata prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Dikaioulakos bo tako postal deseti selektor v zgodovini ženske reprezentance.

Nazadnje je Slovenijo vse od leta 2014 uspešno vodil slovenski trener Damir Grgić, ki je dekleta kar trikrat zapored popeljal na evropsko prvenstvo. Grk Georgios Dikaioulakos pa je nazadnje junija je sedel na klop italijanskega kluba Famila Schio, s katero nastopa tudi v elitni evroligi, pred tem pa je vodil turški Fenerbahče, rusko Nadeždo iz Orenburga, grški Athinaikos in bil pomočnik Slobodana Subotića pri moški ekipi Olimpiakosa.

“V sezoni 2019/2020 je prejel tudi lepo priznanje, saj je v glasovanju za najboljšega evroligaškega trenerja končal na drugem mestu. Prav tako velja izpostaviti, da je bil leta 2011 izbran za najboljšega košarkarskega trenerja v Grčiji, na drugem mestu je končal legendarni Željko Obradović, ter hkrati za drugega najboljšega trenerja med vsemi športi v svoji državi. Istega leta je vodil ekipo Evrope na ženski različici Fibine tekme vseh zvezd,” so spomnili s KZS.

Dikaioulakos bo slovensko reprezentanco prvič zbral skupaj 7. novembra, saj naše že nekaj dni kasneje čakata uvodni tekmi kvalifikacij za domači EuroBasket 2023. Sicer bo Slovenija skupaj z Izraelom gostila to prvenstvo in je zato nanj že uvrščena. Pri FIBA pa so se odločili, da bosta tudi državi gostiteljici vseeno odigrali kvalifikacije, vendar te tekme zanju ne bodo štele – štele bodo le za ostale ekipe v skupinah.

Slovensko žensko reprezentanco tako v četrtek, 11. novembra na Kodeljevem čaka dvoboj s Turčijo, v nedeljo, 14. novembra, pa še gostovanje v Albaniji. “Zelo sem vesel, da sem postal del te reprezentance ter, da bomo z igralkami in sodelavci pisali skupno zgodovino. Osebno bo eden izmed mojih ciljev nadaljevanje zelo dobro opravljenega dela dosedanjega selektorja Damirja Grgića.

Vodstvu Košarkarske zveze Slovenije se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Njihova ljubezen do slovenske košarke ter sama organiziranost zveze sta bila pomemben dejavnik, da sem sprejel ponudbo,” pa je ob prevzemu nove funkcije za spletno stran KZS povedal novi selektor slovenske ženske reprezentance Georgios Dikaioulakos.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.