Naslovnica Gospodarstvo Nov razpis Spodbude za raziskovalno razvojne projekte

Nov razpis Spodbude za raziskovalno razvojne projekte

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so opozorili, da je bil v Uradnem listu pravkar objavljen javni razpis ‘Spodbude za raziskovalno razvojne projekte’. Za raziskovalno razvojne projekte konzorcijev podjetij na področju prehoda na krožno gospodarstvo bo na voljo kar 45 milijonov evrov iz fondov EU.
Nov razpis Spodbude za raziskovalno razvojne projekte

Prvi del razpisa se izteče 17. maja letos, drugi pa prve dni aprila leta 2023 (foto: Tmaximumge/pxhere.com)

Razpis ‘Spodbude za raziskovalno razvojne projekte’ sodi v Načrt za okrevanje in odpornost, njegov cilj pa je prispevati k zelenemu prehodu, k povečevanju vlaganj v raziskave in razvoj, k povečanju produktivnosti (tudi snovne in energetske produktivnosti) in konkurenčnosti gospodarstva s sofinanciranjem najmanj 95 raziskovalno razvojnih projektov konzorcijev podjetij.

»Podprti bodo projekti, usmerjeni na področje prehoda na krožno gospodarstvo, vključno s preprečevanjem in nadzorovanjem onesnaženja in na področje blažitve podnebnih sprememb, ki se nanašajo na razvoj novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev z visoko dodano vrednostjo in s tržnim potencialom, kar posledično veča konkurenčnost sodelujočih podjetij,« so med drugim sporočili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

Višina razpisanih sredstev je 45 milijonov evrov, prispevala pa jih bo Evropska unija. Razpis bo izvajala javna agencija SPIRIT Slovenija, projekte bodo lahko izvajali konzorciji največ treh podjetij, ne glede na velikost podjetja. Velikost podjetja pa bo pomembna pri deležih sofinanciranja upravičenih stroškov, saj bo posamezno podjetje v konzorciju glede na svojo velikost prejelo od 25 % do 60 % sredstev.

Prvi rok za oddajo se izteče 17. maja letos, drugi pa šele 3. aprila prihodnjega leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.