Naslovnica Šport Nogometna stroka se je množično usposabljala v Portorožu

Nogometna stroka se je množično usposabljala v Portorožu

Avtor: Spletno Uredništvo

V Portorožu se je zaključil tradicionalni seminar Nogometne zveze Slovenije za trenerje. Seminar je bil obiskan kot  še nikoli, namen dogodka pa je bilo vsakoletno pridobivanje trenerskih licenc PRO, UEFA PRO in UEFA A.

trenerjiTudi letos rekordno obiskan seminar je potekal pod okriljem Zveze nogometnih trenerjev Slovenije (foto: NZS/ekipa24.si)

 

Seminarja se je udeležilo kar 440 trenerjev, prisotni pa so bili tudi predsedniki trenerskih organizacij Srbije, BiH, Makedonije, Hrvaške in Madžarske in vsi selektorji reprezentanc Slovenije. Udeležence sta uvodoma pozdravila predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Rudi Bračič, pogled na prihodnost našega reprezentančnega nogometa pa je predstavil selektor A reprezentance Matjaž Kek.

Na seminarju je bilo sicer obravnavanih 10 strokovnih tem, ki so bile v večini namenjene rdeči niti seminarja – hitrosti v nogometni igri. Praktični del seminarja se je odvijal na igrišču na Bonifiki v Kopru pod vodstvom srbskega predavatelja Slobodana Pavkoviča ter igralcev mladinske ekipe FC Koper. Organizirani sta bili tudi okrogli mizi, ki jih je vodil novinar Ervin Čurlič. 

Prva okrogla miza je bila s selektorji reprezentanc, druga pa s štirimi trenerji Prve lige TS. Obe sta bili namenjeni tematiki ‘Napredek slovenskega nogometa na mednarodnem nivoju’. Seminar, ki je bil do sedaj najbolj obiskan, je bil zelo uspešen na vseh področjih, selektor slovenske članske izbrane vrste Matjaž Kek pa ga je tudi izkoristil za poseben delovni sestanek s trenerji klubov Prve lige TS ter s selektorji ostalih slovenskih reprezentančnih selekcij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.