Naslovnica Šport Nika Križnar je postala kraljica skakalk

Nika Križnar je postala kraljica skakalk

Avtor: Spletno Uredništvo
Sezona smučarskih skokov se je za Slovenijo zaključila z velikim uspehom skakalke Nike Križnar. Slednja je bila na zadnji tekmovalni preizkušnji v Rusiji tretja, kar ji je prineslo uspeh kariere – zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Nika Križnar je postala kraljica skakalk

Velika zmagovalka Nika z velikim kristalnim globusom (foto: FB SloSki Nordic team)

Pred pričetkom zaključne tekme ženske skakalne sezone 2020-21, ki je bila nas sporedu v ruskem kraju Čajkovski, je najboljša slovenska skakalka Nika Križnar za vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Japonko Saro Takanaši zaostajala 15 točk. Obetala se je izjemno dramatična tekma, napovedi pa so se povsem uresničile. Svoje je namreč spet dodal premočan veter, ki je že včeraj na južnem delu Urala odpihnil zaključno žensko ekipno tekmo.

V prvi seriji je bila sicer najdaljša Avstrijka Marita Kramer, ki je s 146.5 metri postavila rekord naprave, druga je bila Norvežanka Silje Opseth, tretja pa naša Nika Križnar. Japonka Sara Takanaši je po dolgem čakanju zaradi premočnega vetra skočila na za 7. mesto, kar je pomenilo, da je teoretično izgubila vodstvo v skupnem seštevku. Po več kot eno uro dolgem čakanju pa se je teoretično nenadoma spremenilo – v dokončno.

Tekmovalna žirija je morala namreč zaradi premočnega vetra odpovedati drugo, zaključno serijo. Tako so obveljali rezultati iz prve serije in v slovenskem taboru se je lahko začelo veliko slavje. Nika Križnar je namreč postala zmagovalka svetovnega pokala (871 točk), Takanašijeva je bila druga (862 točk) in Kramerjeva tretja (860). V Pokalu narodov je Slovenija zaostala samo za Avstrijo in osvojila drugo mesto.

Ob čestitkah so s Smučarske zveze Slovenije (SZS) spomnili, da je pred Niko Križnar uspelo osvojiti veliki kristalni globus le redkim od plejade največjih slovenskih vrhunskih športnikov – Primožu Peterki, Tini Maze, Žanu Koširju in Petru Prevcu. “Danes je bil moj dan! Ne morem si ga predstavljati lepše kot je bil! Bilo je težko, težko je bilo čakati, predvsem na zadnji tekmi na vrhu skakalnice. Bila sem zelo nervozna, veter je zelo pihal.

Na koncu je finalni skok odpadel in bila sem zelo, zelo vesela. V veliki kristalni globus je bilo vloženega ogromno dela. Najprej se moram zahvaliti trenerju Zoranu Zupančiču za vso podporo, za vse treninge, za vse, kar mi je dal. Zahvala pomočniku trenerja Anžetu Lavtižarju, serviserju Gabru Arhu in še najbolj pomembno – družini, ki me res vedno podpira,” je za spletno stran SZS Sloski povedala presrečna velika zmagovalka.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.